Ζάκυνθος

Ζάκυνθος, το φιόρο του Λεβάντε

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: _____€ /άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Ζάκυνθος 

Αναχώρηση από Φλώρινα στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού, Ιωάννινα και Αντιρρίου, Πάτρας με προορισμό την Κυλλήνη. Άφιξη στο λιμάνι Κυλλήνης και επιβίβαση στο πλοίο. Μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι άφιξη στην Ζάκυνθο το απόγευμα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερο  για μια πρώτη γνωριμία με αυτό το όμορφο νησί. Μετά το δείπνο μας στο ξενοδοχείο ακολουθεί προαιρετική έξοδος στην Χώρα της Ζακύνθου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Ζάκυνθος – Ναυάγιο – Μπόχαλη – Γαλάζιες Σπηλιές

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να γνωρίσουμε το πανέμορφο νησί της Ζακύνθου. Πρώτη μας καλωσορίζει η πόλη της Ζακύνθου με την πανέμορφη πλατεία, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού. Σε αυτή την πλατεία θα δούμε και το ναό του Αγ. Νικολάου του Μόλου. Επίσης θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, που είναι και ο πολιούχος του νησιού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το χωριό της Αναφωνήτριας, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νομού και πιο συγκεκριμένα μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών όπου κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, με θέα την πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο. Η παραλία Ναυάγιο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Το όνομά της το χρωστάει στο ναυάγιο ενός πλοίου που το 1982 μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία και λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους εμπεριέχεται μια παραλία με κάτασπρη άμμο με νερά βαθιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα. Στη συνέχεια παίρνουμε τον ανηφορικό δρόμο για την Μπόχαλη, το μπαλκόνι της Ανατολής, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια φαντασμαγορική θέα. Ακολούθως θα πάρουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην περίφημη Γαλάζια Σπηλιά, που αποτελείται από τη Μικρή και Μεγάλη Σπηλιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ζάκυνθος – Λαγανάς

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό τον Λαγανά. Ο Λαγανάς βρίσκεται 9 χλμ της πόλης της Ζακύνθου και αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Το χωριό πήρε το όνομά του από τις λαγίνες που κατασκεύαζαν εκεί (πήλινα δοχεία που χρησιμοποιούσαν για νερό). Υπάρχουν αρκετοί ελαιώνες ενώ ένα πευκόφυτο παραθαλάσσιο δάσος αποτελεί το φυσικό όριο του Λαγανά με το Καλαμάκι. Η τουριστική κίνηση είναι έντονη στην περιοχή κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Στο χωριό αυτό χτυπάει η καρδιά του καλοκαιριού αφού η διασκέδαση και κυρίως η νυχτερινή ζωή είναι ξέφρενη. Το χωριό είναι παραθαλάσσιο και καταλήγει στην μεγαλύτερη παραλία του νησιού που ανήκει στον ομώνυμο κόλπο. Ο κόλπος του Λαγανά είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα (μήκος ακτών 20χμ). Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ζάκυνθος – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Χώρα της Ζακύνθου προκειμένου να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια, καφέ και βόλτες. Έπειτα συνεχίζουμε προς το λιμάνι της Ζακύνθου προκειμένου να πάρουμε το ferry-boat με προορισμό την Κυλλήνη. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση όπου κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη της Φλώρινας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Varres με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.