Ζαγοροχώρια

Σε απόσταση λίγων λεπτών από τα Ιωάννινα βρίσκονται πολυάριθμα χωριά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ανακηρυχθεί παραδοσιακοί οικισμοί χάρη στα ποικίλα αρχιτεκτονικά, πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία τους, και είναι χτισμένα σύμφωνα με τη ζαγορίτικη αρχιτεκτονική, στην οποία κυρίαρχη θέση έχουν η πέτρα και το ξύλο. Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, γοητεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Θα θέλεις συνέχεια να επιστρέφεις σε αυτόν το σπάνιο και απαράμιλλης ομορφιάς τόπο.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 20€ / άτομο

Ημερήσια εκδρομή

Αφού συγκεντρωθούμε στο Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί αναχωρούμε για τον προορισμό μας, τα Ζαγοροχώρια. Ακολουθώντας την νέα Εθνική Οδό φτάνουμε στο Καλπάκι και θα επισκεφτούμε το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου το οποίο είναι αφιερωμένο στις πρώτες 12 μέρες του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει βαρέα όπλα του πυροβολικού που χρησιμοποιήθηκαν στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Πλούσια βλάστηση, εντυπωσιακές χαράδρες, μεγαλοπρεπείς ορεινοί όγκοι, λίμνες, ποτάμια και προστατευόμενες περιοχές συνθέτουν το τοπίο της περιοχής, η οποία φημίζεται και για τις κατασκευές γεφυριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Θα επισκεφτούμε τα δυο γνωστά γεφύρια των Ζαγοροχωρίων, το γεφύρι του Κόκκορη,είναι ένα πέτρινο τοξωτό γεφύρι το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κουκούλι, Δίλοφο και Κήποι στο Κεντρικό Ζαγόρι, και το γεφύρι Πλακίδα ένα τρίτοξο πέτρινο γεφύρι, με μήκος περίπου 55 μέτρων και πλάτος καταστρώματος μεγαλύτερο των 3 μέτρων. Θα κάνουμε μια στάση για καφέ στο χωριό Κήποι, που βρίσκονται στην καρδιά του Κεντρικού Ζαγορίου, εκεί όπου συναντιούνται τα όρη Μιτσικέλι και Τύμφη της βόρειας Πίνδου. Αφήνοντας πίσω μας όλες αυτές τις όμορφες εικόνες, συνεχίζουμε για το χωριό Μονοδένδρι, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό Ζαγόρι. Εκεί θα θαυμάσουμε την άγρια φυσική ομορφιά του τοπίου και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτες. Αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε αργά το βράδυ στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

!!Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες κλπ).