Γιάννενα – Ζαγοροχώρια

Γεφύρια και μονές, αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, πολιτισμού και ιστορίας, τα διάσημα Ζαγοροχώρια. Η εμπειρία από αυτόν τον τόπο θα σας συναρπάσει.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 200 € /άτομο.

ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ

Ημέρα 1η Φλώρινα – Γιάννενα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο 8.00 το πρωί και διαμέσου της Εγνατίας οδού, άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να μας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Επόμενη επίσκεψη το περίφημο σπήλαιο του Περάματος, που η φύση το έκτιζε σταγόνα σταγόνα χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι των Ιωαννίνων ή αλλιώς γνωστό ως το νησί της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπινών το οποίο είναι το σημαντικότερο μοναστήρι της λίμνης και το μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα το οποίο σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο και αξίζει να το επισκεφθούμε γιατί είναι γνωστό για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκεί και σχετίζονται με τις τελευταίες μέρες και την δολοφονία του Αλή Πασά που έγινε στα κελιά του. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 2η Γιάννενα – Κήποι Τσεπέλοβο –Στάνη Σαρακατσαναίων Καταρράχτες Ηλιοχώριου – Καπέσοβο

Πρόγευμα  και  αναχωρούμε για τους Κήπους και τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, με τα περίφημα αρχοντικά. Αργότερα περίπατος στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο και συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο μετά το Σκαμνέλι. Θα εντυπωσιαστούμε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους. Προορισμός μας οι καταρράκτες του Ηλιοχωρίου, ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Βόρεια Πίνδο με τρεις καταρράκτες να σχηματίζουν 2 μεγάλες καταπράσινες βάθρες, μέσα σε παρθένο δάσος. Νιώστε τον ήχο να σας απομονώνει από οποιοδήποτε προβληματισμό, ενώ οι αποχρώσεις του πράσινου που εκπέμπει η λίμνη πραγματικά ξεκουράζουν την όραση και την ψυχή. Χρόνος για γεύμα στο αμφιθεατρικό Ηλιοχώρι και επιστρέφοντας στάση για καφέ στο πανέμορφο Καπέσοβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Γιάννενα και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για όποιον το επιθυμεί. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Γιάννενα  – Αρίστη –Πάπιγκο –Μονοδένδρι – Χαράδρα Βίκου

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την περιήγηση μας στο Ζαγόρι με προορισμό την Αρίστη η οποία είναι κτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων. Διατηρεί το παραδοσιακό ζαγορίσιο χρώμα και ήταν ο πρώτος οικισμός στην περιοχή που απέκτησε σχολείο. Θα επισκεφτούμε το ναό της Θεοτόκου Σπηλαιωτισσας, του 1570 και στη συνέχεια θα απολαύουμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία της Αρίστης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο, κτισμένο σε υψόμετρο 960 μέτρα, θα μας εντυπωσιάσει με τη θέση του καθώς είναι κτισμένο κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου, με τον μοναδικό σχηματισμό της Αστράκας να υψώνεται επιβλητικά πάνω από τον οικισμό, θυμίζοντας πύργους. Κατοπιν θα επισκεφτούμε τις κολυμπήθρες οι οποίες βρίσκονται στη βραχώδη κοίτη του ρέματος Ρογκοβού. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο περίφημο Μονοδένδρι για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, μία ακόμα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Αφού απολαύσουμε το τοπίο και τον καφέ μας,  και έχοντας πάρει μαζί όλες αυτές τις μαγικές εικόνες, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στα Γιάννενα και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική έξοδος.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Γιάννενα  – Αρχαίο θέατρο Δωδώνης – Μέτσοβο – Φλώρινα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο Ιωαννίνων. Πρόκειται για τεχνολογικό μουσείο και σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία, η διάχυση πληροφοριών στο ευρύ κοινό σχετικά με την τεχνολογία της, καθώς και η σύνδεση αυτής της τεχνολογίας με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της εποχής στην οποία αναπτύχθηκε και άκμασε. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρο Δωδώνης, έναν από τους σημαντικότερες αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα θέατρα του αρχαίου κόσμου, χωρητικότητας 17.000 θεατών. Επόμενος σταθμός το Μέτσοβο, ένα χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ε. Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Χρόνος ελεύθερος και γεύμα εξ’ ιδίων στην γραφική πλατεία. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με προορισμό την πόλη της Φλώρινας. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Απαραίτητα:

  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου) ή
  • βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ ή
  • βεβαίωση αρνητικού rapid test

! Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραλειφθεί τίποτα. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).