Ξάνθη – Πομακοχώρια – Καβάλα

Γνήσιοι άνθρωποι, έντονες γεύσεις, άγρια ομορφιά, επιρροές Δύσης και Ανατολής.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 80€/άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου: 25€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Ξάνθη (Παζάρι) – Πόρτο Λάγος.

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη της Ξάνθης. Χρόνος ελεύθερος στο παζάρι της Ξάνθης, το οποίο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ανάπτυξης της υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Προσελκύει όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες και κυρίως από τη γειτονική Βουλγαρία έρχονται όλο το χρόνο, ενώ ημερήσιες εκδρομές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τους όμορους νομούς αλλά και γενικότερα από νομούς της Βόρειας Ελλάδος. Στους πάγκους τους θα βρούμε από οπωροκηπευτικά και κάθε λογής τρόφιμα, μέχρι χαλιά, κουβέρτες, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης και παιχνίδια. Το πολύχρωμο ψηφιδωτό συμπληρώνει η διαχρονικά σταθερή παρουσία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των τουριστών που συρρέουν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δικαιώνοντας και συντηρώντας τον μύθο γύρω από την μοναδική ατμόσφαιρα του παζαριού. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πόρτο Λάγος. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος, με τον Μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας μέσα στη Λίμνη Βιστωνίδα. Εδώ υπάρχουν πολλά είδη πουλιών, καθότι η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στη Ξάνθη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη της Ξάνθης. Μία πόλη γεμάτη χρώματα, ήχους και ζωή. Αναπαλαιωμένα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτοι δρόμοι, συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της Παλιάς Πόλης. Το βράδυ μην παραλείψετε δείπνο με τοπικά εδέσματα σε κάποιο από τα δεκάδες εστιατόρια της παλιάς πόλης

Ημέρα 2η Πομακοχώρια – Καβάλα – Φλώρινα

Πρωινό και μία όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα γνωρίσουμε τη Σμίνθη και τον Εχίνο, δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων, ενώ λίγο αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και την πόλη της Καβάλας. Οι καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, άλλα μνημεία της βυζαντινής περιόδου, η παλαιά πόλη, όπου δεσπόζουν τα απομεινάρια της οθωμανοκρατίας, όπως το Ιμαρέτ, είναι κτίρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και κάποια από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στη Φλώρινα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τη 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Ξάνθη με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

! Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραλειφθεί τίποτα. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).