Βόλος – Σκίαθος

Η πατρίδα του ευ ζην

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 190€/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Βόλος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών φθάνουμε νωρίς το στο ξενοδοχείο μας στο Βόλο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε της ομορφιές του Βόλου. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Ο πλούτος της περιοχής και η μεγάλη του ιστορία αποτυπώνονται στην αρχιτεκτονική δομή της πόλης, που αποπνέει αυτοπεποίθηση και αρχοντιά. Τα πολλά αρχοντικά, τα δημόσια μέγαρα, μουσεία βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες κάνουν την περιήγηση στον Βόλο, πραγματικά απολαυστική. Θα έχουμε στην διάθεση μας ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων και κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σκιάθος (Προαιρετική κρουαζιέρα)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε προς το λιμάνι του Βόλου για να πάρουμε το πλοίο με προορισμό το καταπράσινο νησί της Σκιάθου. Άφιξη στην Χώρα της Σκιάθου, όπου όλη η κίνηση του Νησιού είναι συγκεντρωμένη στα δρομάκια της. Ο κεντρικός πεζόδρομος της οδού Παπαδιαμάντη, που ξεκινάει από το λιμάνι, είναι γεμάτος μικρά μαγαζάκια, μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες.  Θα επισκεφθούμε επίσης το σπίτι – μουσείο του Παπαδιαμάντη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα κοντινό περίπατο στη μικρή χερσόνησο Μπούρτζι, που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται η προτομή του Παπαδιαμάντη, ερείπια από Ενετικό κάστρο και το παλιό σχολείο του νησιού. Το απόγευμα αναχωρούμε προς το λιμάνι με προορισμό την πόλη του Βόλου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η  Βόλος – Μακρυνίτσα – Καλά Νερά

Πρωινό και επίσκεψη στη γραφική Μακρυνίτσα, γνωστή και ως το «μπαλκόνι του Πηλίου», όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και θα απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τον Παγασητικό και την πόλη του Βόλου. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα Καλά Νερά όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στην πόλη του Βόλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η   Βόλος – Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στους  αρχαιολογικούς χώρους της πόλης,  τον Σέσκλο και τον Διμηνιό, από τους σημαντικότερους οικισμούς, οι οποίοι  χρονολογούνται στο 6.000 π.Χ και είναι οι αρχαιότεροι της Ευρώπης.  Εν συνεχεία χρόνος ελεύθερος να πιούμε τον καφέ μας στην πεζοδρομημένη παραλία, με τις καφετέριες που είναι φυσικά «must», τόσο για τον επισκέπτη, όσο και για τους κατοίκους του Βόλου. Κατόπιν  γεύμα εξ’ ιδίων στα φημισμένα τσιπουράδικα της περιοχής και αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφή όπου μέσω Λάρισας – Ελευθεροχώρι, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας, γεμάτοι  όμορφες  εντυπώσεις.  

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις (3) τρείς διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Βόλο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την προαιρετική κρουαζιέρα στην Σκιάθο.

! Ενδέχεται διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή του προγράμματος, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του.