Βόλος – Πήλιο

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 195€ /άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Μακρυνίτσα – Πορταριά – Βόλος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στη Μακρυνίτσα, γνωστή και ως το «μπαλκόνι του Πηλίου», όπου πανοραμικά θα απολαύσουμε την πόλη του Βόλου και τα ασημένια νερά του Παγασητικού. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πορταριά, ένα όμορφο χωριό με υπέροχη θέα. Παλιά αρχοντικά, υπέροχοι ξενώνες και βρύσες με γάργαρα νερά συνθέτουν το πανέμορφο τοπίο. Χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων και συνεχίζουμε για την πόλη του Βόλου, άφιξη για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η  Βόλος – Λεχώνια – Μηλιές –Βυζίτσα –Βόλος

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Λεχώνια, προαιρετικά όποιος το επιθυμεί θα έχει την ευκαιρία να επιβιβαστεί στο ‘τρενάκι του Πηλίου’, το θρυλικό Μουντζούρη. Αναφερόμαστε φυσικά στον ιστορικό σιδηρόδρομο Βόλου – Μηλεών, που κατασκευάστηκε σε δύο στάδια από το 1894 μέχρι το 1903 και που μετά από μεγάλο διάστημα ακινησίας σκαρφαλώνει και πάλι στο Πήλιο. Ξεκινώντας παίρνει την ανηφόρα μέσα στα λιόδεντρα, αγκομαχώντας και σφυρίζοντας όπως παλιά, και περνώντας από τους παραδοσιακούς οικισμούς Άνω Γατζέα, όπου πραγματοποιεί και ολιγόλεπτη στάση στο σταθμό, Αγία Τριάδα, Άγιο Αθανάσιο Πινακάτων, Αργυρέϊκα τερματίζει στις Μηλιές. Από εδώ ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού. Παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα είναι τα αξιοθέατα που θα δούμε. Τελειώνοντας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να αναχωρήσουμε για τη Βυζίτσα, το χωριό που κέρδισε το «Χρυσό Μήλο», σαν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με τα ωραία και εντυπωσιακά αρχοντικά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Βόλο. Χρόνος ελεύθερος και  διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η  Βόλος (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε της ομορφιές του Βόλου. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Ο πλούτος της περιοχής και η μεγάλη του ιστορία αποτυπώνονται στην αρχιτεκτονική δομή της πόλης, που αποπνέει αυτοπεποίθηση και αρχοντιά. Τα πολλά αρχοντικά, τα δημόσια μέγαρα, μουσεία βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες κάνουν την περιήγηση στον Βόλο, πραγματικά απολαυστική. Τα σπουδαία βιομηχανικά κτίρια, σημαντικά δείγματα της οικονομικής άνθησης του Βόλου το α’ μισό του 20ου αι. σίγουρα θα κερδίσουν την προσοχή σας. Η μεγάλη συνοικία της Νέας Ιωνίας, δημιούργημα του προσφυγικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία, έχει διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη φυσιογνωμία της πόλης. Τα αστικά μέγαρα στο κέντρο, προς το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και οι εργατικές συνοικίες στα περίχωρα, αποτελούν ένα ενιαίο οικιστικό πλαίσιο, ιδιαίτερα γοητευτικό. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων και κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προτείνετε προαιρετική διασκέδαση με  ζωντανή μουσική σε ταβέρνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Βόλος  – Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στους  αρχαιολογικούς χώρους της πόλης τον Σέσκλο και τον Διμηνιό, από τους σημαντικότερους οικισμούς, οι οποίοι  χρονολογούνται στο 6.000 π.Χ και είναι οι αρχαιότεροι της Ευρώπης.  Εν συνεχεία χρόνος ελεύθερος να πιούμε τον καφέ μας στην πεζοδρομημένη παραλία, με τις καφετέριες που είναι φυσικά «must», τόσο για τον επισκέπτη, όσο και για τους κατοίκους του Βόλου. Κατόπιν  γεύμα εξ’ ιδίων στα φημισμένα τσιπουράδικα της περιοχής και αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφή όπου μέσω Λάρισας – Ελευθεροχώρι, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας, γεμάτοι  όμορφες  εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Τα πρωινά σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).