Βέλινγκραντ – Ιαματικά λουτρά

! Το 2005, η Βουλγαρική Ένωση Ξενοδόχων και Εστιατόρων απένειμε στο θέρετρο Βέλινγκραντ τον τίτλο “SPA πρωτεύουσα της Βουλγαρίας”. Τρία χρόνια αργότερα, σε συνέδριο της Παγκόσμιας οργάνωσης των ενώσεων ξενοδόχων και εστιατόρων στην Πόλη του Μεξικού, το Βέλινγκραντ ανακηρύχθηκε και SPA πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 220€ ανά

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σαντάνσκι – Βέλινγκραντ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 6.00 το πρωί με προορισμό τα σύνορα του Προμαχώνα. Αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος συνεχίζουμε με το Σαντάνσκι όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τον τελικό προορισμό του ταξιδιού μας το Βέλινγκραντ, ένα από τα πιο δημοφιλή βουλγαρικά κέντρα ιαματικού τουρισμού όπου πηγάζουν πάνω από 90 ιαματικές πηγές με θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες μέσα και γύρω από την πόλη. Τα ιαματικά νερά (από πηγές και πηγάδια) είναι κατάλληλα για τη θεραπεία μεγάλου εύρους ασθενειών. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την πρώτη μας λουτροθεραπεία και τις παροχές του ξενοδοχείου όπως πλήρες πακέτο Spa, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εσωτερικών και εξωτερικών πισινών, αίθουσα χαλάρωσης με τζάκι, εσωτερικό και εξωτερικό τζακούζι με μεταλλικό νερό, εξωτερική βεράντα VIP με τρεις τύπους λουτρών, το καθένα με μεταλλικό νερό από την πηγή Sveti Vlas, ζεστό μπάνιο με μεταλλικό νερό, μπάνιο με θεϊκό μαγνήσιο (άλας μαγνησίου) ή το λεγόμενο θαλασσινό νερό, σάουνες του κέντρου όπως ατμόλουτρο, φινλανδική σάουνα, σάουνα βοτάνων, υπέρυθρη σάουνα, κρεβάτια χαλάρωσης, χώρος χαλάρωσης, γυμναστήριο κ.α.. Το βράδυ δείπνο σε γνωστή τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική με ορχήστρα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Φλώρινα – Σαντάνσκι – Βέλινγκραντ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την  Κλέπτουζα, τη μεγαλύτερη καρστική πηγή στη Βουλγαρία με μέση εκροή 1200 λίτρων παγωμένου νερού το δευτερόλεπτο. Η πηγή της Κλέπτουζα είναι ένα από τα γνωστότερα τουριστικά αξιοθέατα του Βέλιγκραντ, με το ομώνυμο πάρκο και τις δύο λίμνες του είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης. Έπειτα αναχωρούμε για το σπήλαιο Λεπενίτσα όπου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το Βέλινγκραντ και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο γνωστό σε όλες τις χώρες, όπου και θα επισκεφθούμε. Μέσα σε αυτό σώζονται πολλοί ενδιαφέροντες φυσικοί σχηματισμοί – σταλακτίτες, σταλαγμίτες, μαργαριτάρια σπηλαίων, και άλλοι. Αμέσως μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μας για να εκμεταλλευτούμε τις ιαματικές ιδιότητες των πηγών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Βέλινγκραντ – Μελένικο – Φλώρινα  

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μελένικο, γραφικό παραδοσιακό χωριό ανάμεσα σε εντυπωσιακές αμμώδεις Πυραμίδες και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με ωραία κτίρια, γνωστό για το υπέροχο κρασί του. Ελεύθερος χρόνος για μια σύντομη γνωριμία ή να απολαύσουμε τον καφέ μας  σε αυτό το όμορφο το χωριό. Αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας. 

Περιλαμβάνει:

  • Tη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
  • Τα πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.
  • Τα δείπνο  σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική.
  • Πλήρες πακέτο Spa, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εσωτερικών και εξωτερικών πισινών, αίθουσα χαλάρωσης με τζάκι, εσωτερικό και εξωτερικό τζακούζι με μεταλλικό νερό, εξωτερική βεράντα VIP με τρεις τύπους λουτρών, το καθένα με μεταλλικό νερό από την πηγή Sveti Vlas, ζεστό μπάνιο με μεταλλικό νερό, μπάνιο με θεϊκό μαγνήσιο, ατμόλουτρο, φινλανδική σάουνα, σάουνα βοτάνων, υπέρυθρη σάουνα, κρεβάτια χαλάρωσης, χώρος χαλάρωσης, γυμναστήριο κ.α.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.