Τήνος

Τήνος: Το νησί των θαυμάτων!

Το θαύμα της Τήνου δεν είναι μόνο η εικόνα της Παναγίας, που την έχει κάνει ξακουστή. Είναι η άγρια ομορφιά που σας συνεπαίρνει: βράχοι σμιλεμένοι από τον άνεμο, όρμοι με βαθιά μπλε νερά, κυκλαδίτικα χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές. Χίλια ακόμα θαύματα θα ανακαλύψετε εδώ: παραλίες απόμερες ή οργανωμένες, για καταδύσεις ή ιστιοσανίδα, ντόπιες γεύσεις εξαιρετικές που σερβίρονται στα χωριά, γονατιστούς προσκυνητές στην πόλη και τοπία σεληνιακά! 750 ξωκκλήσια και εκκλησίες, 600 περιστεριώνες και 34 οικισμοί, καθόλικοι και ορθόδοξοι, αλλά και το ιερό του Ποσειδώνα, όπου εξαγνίζονταν οι προσκυνητές πριν περάσουν στο ιερό νησί της Δήλου. Αν την γνωρίσετε, θα μείνετε πιστοί μια για πάντα σε αυτήν, τη δική σας Τήνο.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 245€/άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 75€.

Ημέρα 1η-2η Φλώρινα – Ραφήνα – Τήνος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 20.00 το βράδυ. Αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών στο Ελευθεροχώρι και Λαμία συνεχίζουμε με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο νωρίς το πρωί και απόπλους για το όμορφο νησί της Τήνου στις 07:30. Άφιξη στο λιμάνι του νησιού στις 11:05 και άμεση αναχώρηση για προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου ανήμερα της γιορτής της. Αμέσως μετά αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με το νησί.

Ημέρα 3η  Τήνο – Μύκονο – Τήνο  

Πρωινό και αναχώρηση για μια προαιρετική εκδρομή στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων την Μύκονο. Άφιξη στο πανέμορφο νησί όπου θα έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις ονειρεμένες παραλίες του νησιού και περίπατο στα στενά δρομάκια της Χώρας. Κατόπιν επιβίβαση στο πλοίο, επιστροφή στην Τήνο και στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στην πόλη ή προαιρετική διασκέδαση.

Ημέρα 4η Τήνος

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας που ιδρύθηκε κατά την παράδοση τον 10ο αιώνα. Κατόπιν ακολουθεί προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου και χρόνος ελεύθερος για βόλτες, ψώνια ή γεύμα εξ ιδίων στα γνωστά ταβερνάκια της Τήνου. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο και ομορφότερο χωριό του νησιού, τον Πύργο όπου έχετε την δυνατότητα να δείτε το σπίτι και μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και να κάνετε βόλτα μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο, την υπέροχη μαρμαρόγλυπτη κρήνη καθώς και τα παραδοσιακά καφενεδάκια με το πασίγνωστο γαλακτομπούρεκο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Τήνου προκειμένου να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ βόλτα στην πόλη ή προαιρετική διασκέδαση.

Ημέρα 5η  Τήνος – Ραφήνα – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Τήνου. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας στις 10:45 το πρωί. Άφιξη στην Ραφήνα περίπου στις 14:25, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό της πόλη μας όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Ραφήνα Τήνος και Τήνος – Ραφήνα
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την προαιρετική κρουαζιέρα στη Μύκονο.