Θεσσαλονίκη

Μια τεράστια πολιτισμική «μαρμίτα» είναι η Θεσσαλονίκη, όπου όνειρα, ιδέες, οράματα και τάσεις κοχλάζουν υπόγεια σε μία εναλλακτική σκηνή. Χιλιάδες χρόνια τώρα αυτή η πόλη-λιμάνι του Βορρά αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες. Σπουδαία αξιοθέατα, καφέ, μπαρ, παραδοσιακές ταβέρνες, γκουρμέ εστιατόρια, έντονη ζωή – όλα συναντιούνται εδώ, στην πεντάμορφη «νύφη του Θερμαϊκού». Απλά και γενναιόδωρα, θα σας χαρίσει τις καλύτερες στιγμές της.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 20 € /άτομο.

Ημερήσια εκδρομή

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο την Φλώρινας στις 7:30 π.μ., αφού πρώτα περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας Οδού. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας πολύ φιλικός και συναρπαστικός προορισμός για όλη την οικογένεια, διαθέτει πόλους πολιτιστικής έλξης, πλούσια γαστρονομική παράδοση, μικρές οάσεις πράσινου, σύγχρονες υποδομές και γοητευτικές γωνιές. Η πρώτη βόλτα είναι στο κέντρο της πόλης, το κέντρο που αγαπάς για τη ζωντάνια του, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Λευκό Πύργο, το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης και την μοναδική και πρόσφατα αναπλασμένη Νέα Παραλία, η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης της πόλης. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση σας να απολαύσετε τον καφέ σας, να κάνετε τα ψώνια σας ή ακόμα να επισκεφθείτε μουσεία. Κατόπιν όσοι δεν θέλετε να παραμείνετε στο κέντρο, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο εμπορικό κέντρο της συμπρωτεύουσας το Mediterranean Cosmos όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για καφέ, ψόνια ή ακόμα να δείτε μια ταινία στο πολυκινηματογράφο Village Cinemas.

Αργά το απόγευμα αναχωρούμε από το Mediterranean Cosmos στις 18:00 και από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 18:30. Ακολουθώντας την Εγνατία Οδό, μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στην πόλη της Φλώρινα.