Θάσος

Σχεδόν απέναντι από τις εκβολές του ποταμού Nέστου το καταπράσινο αυτό νησί έχει σχήμα ελλειψοειδές, με την ακτογραμμή να σχηματίζει κλειστούς όρμους και ανοιχτούς κόλπους αλλά και μικρά και μεγάλα ακρωτήρια. Oσο για τις παραλίες, είναι απαξάπασαι ερωτεύσιμες! Kαι βέβαια, η σκιά των πεύκων φτάνει μέχρι την ακρογιαλιά.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 220€/άτομο.

Τιμή συμμετοχής με κουπόνια ΟΠΕΚΑ 60€.

!! Δεκτά και  κουπόνια προγραμμάτων Τουρισμός για όλους και κοινωνικός τουρισμός. !!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κεραμωτή – Θάσος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 5 π.μ., αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε για Καβάλα – Κεραμωτή. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο ferry boat για Θάσο. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το πρώτο σας μπάνιο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Θάσος

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να χαλαρώσετε και να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το παραθαλάσσιο χωριό Ποτό με αξιόλογη τουριστική υποδομή, την μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, προστάτη του νησιού, χτισμένη σε επιβλητική τοποθεσία στις νότιες ακτές του νησιού, την Αλυκή με τα λατομεία μαρμάρου, την Ποταμιά (αμφιθεατρικά χτισμένη), την Παναγία την παλιά πρωτεύουσα του νησιού και διατηρητέος οικισμός με μακεδονίτικο χρώμα και τον Λιμένα σημερινή πρωτεύουσα του νησιού χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης, τον Πρίνο γνωστός για τα κοιτάσματα πετρελαίου στον υποθαλάσσιο χώρο, την Καλλιράχη χτισμένη στην πλαγιά του βουνού και τα Λιμενάρια όπου εντοπίστηκε προϊστορικός οικισμός και υπάρχουν και πολλά μεταλλεία. Το βράδυ θα μεταβούμε στη πρωτεύουσα του νησιού για μια πρώτη γνωριμία και για να απολαύσουμε τον δείπνο μας ή το ποτό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Θάσος

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να απολαύσουμε το πρωινό μας δίπλα στη πισίνα, τον ήλιο και την θάλασσα. Ενώ η Θάσος έχει αρκετά δικά της αξιοθέατα για να κρατήσει υψηλά το ενδιαφέρον κάθε τουρίστα, έχει εξίσου και πολλά θαυμάσια μέρη γύρω της και σίγουρα αυτό θα σας κάνει να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε τουλάχιστον μια ημερήσια εκδρομή ενώ βρίσκεστε στο νησί. Ακόμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την παραλία Σαλιάρα, μια υπέροχη παραλία με τα πιο καθαρά και γαλάζια νερά που έχετε δει. Βρίσκεται πολύ κοντά στον λιμένα και καλό θα ήταν να μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε εκεί το μπάνιο σας. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Θάσος

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Γκιόλα, μια φυσική πισίνα. Βρίσκεται στη περιοχή Αστρίς που είναι πολύ κοντά στον Ποτό. Η διαδρομή είναι λίγο δύσκολη θα σας ανταμείψει όμως ο προορισμός. Η πισίνα σχηματίζεται από τους ψηλούς βράχους που φτάνουν περίπου έως τα οκτώ μέτρα και πολλοί βουτάνε από αυτό το ύψος. Δεν είναι κάποια οργανωμένη παραλία και θα χρειαστεί να περπατήσετε οπότε έχετε στο νου σας τι πράγματα θα έχετε μαζί σας.

Ημέρα 5η Θάσος – Κεραμωτή – Φλώρινα

Πρόγευμα και κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αναχώρηση για το λιμάνι της Θάσου, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Κεραμωτή. Άφιξη στη Καβάλα, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη μας όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη το βράδυ στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κεραμωτή προς Θάσο και επιστροφή.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.