Σύρος – Μύκονος – Τήνος

Συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών. Σήμα κατατεθέν τους οι γυμνοί βράχοι και το κοντράστ του λευκού των σπιτιών και του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου. Πέρα όμως από τις γραφικές κατάλευκες Χώρες και τις ωραίες παραλίες, κάθε κυκλαδονήσι προσφέρει το δικό του πακέτο εμπειριών. Σε γενικές γραμμές, οι Κυκλάδες είναι ταυτισμένες με κοσμικές διακοπές, ρομαντικές αποδράσεις για δύο, παρεΐστικα ξεσαλώματα και ταξίδια στην άγονη γραμμή. Παρ’ όλα αυτά, τα περισσότερα κυκλαδονήσια, ιδίως τα μεγαλύτερα, δεν εξαντλούνται σε ένα και μόνο προφίλ διακοπών και προσφέρουν διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με το στιλ και το budget σας. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα νησιά, όπως η Σύρος, έχουν ζωή όλες τις εποχές του χρόνου και είναι ιδανικός προορισμός για weekend, ενώ τα πιο μικρά και απομακρυσμένα, όπως η Αμοργός ή η Ανάφη, απευθύνονται κυρίως σε λάτρεις του εναλλακτικού και έχουν μικρή σεζόν, που περιορίζεται κυρίως στους καλοκαιρινούς μήνες.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 280€ /άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 95€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Ραφήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Φλώρινα ώρα 08:00 το βράδυ, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση στο Ελευθεροχώρι και Λαμία συνεχίζουμε με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας.

Ημέρα 2η Ραφήνα – Τήνος

Επιβίβαση στο πλοίο περίπου στις 7:50 το πρωί και αναχώρηση για το όμορφο νησί  της Τήνου. Άφιξη στην Τήνο στις 11:35 και επιβίβαση στο λεωφορείο προκειμένου να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Κατόπιν ακολουθεί προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου και χρόνος ελεύθερος για βόλτες, ψώνια ή γεύμα εξ ιδίων στα γνωστά ταβερνάκια της Τήνου. Συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση για το νησί της Σύρου περίπου στις 15:00.   Άφιξη στην Σύρο μετά από ένα σύντομο ταξίδι διάρκειας μισής ώρας και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάρια και αναχώρηση για να απολαύσουμε το πρώτο μας μπάνιο σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Σύρου, την παραλία Γαλησσά. Το βράδυ μια πρώτη γνωριμία με την Ερμούπολη της Σύρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σύρο – Μύκονο (προαιρετική εκδρομή)

Πρόγευμα  και  αναχώρηση  για  μια  προαιρετική  εκδρομή  στην  Μύκονο.  Άφιξη  στο  πανέμορφο  νησί. Θα έχουμε τον χρόνο να κάνουμε μπάνιο  και περίπατο  στα στενά δρομάκια της Χώρας. Επιστροφή το απόγευμα στην Σύρο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Σύρο 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού. Αρχικά θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πανέμορφη Άνω Σύρο, θα θαυμάσουμε τη μητρόπολη των Καθολικών (Σαν Τζώρτζιο) καθώς και τα μοναστήρια των Ιησουϊτών & των Καπουτσίνων. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη. Ελεύθεροι στην αγορά για ψώνια-φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπάνιο.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Σύρο  –  Πειραιάς – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια από τις κοντινές παραλίες της Σύρου. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Ερμούπολη περίπου στις 12:30 το μεσημέρι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, καφέ ή για να πραγματοποιήσετε τα τελευταία σας ψώνια. Αναχώρηση για το λιμάνι της Σύρου και επιβίβαση στο πλοίο με  προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 το μεσημέρι.  Άφιξη στον Πειραιά και αμέσως αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής.

Περιλαμβάνει

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Ραφήνα – Τήνο, Τήνο Σύρο, Σύρο – Πειραιά.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις με τα πρωινά σε ξενοδοχείο στη Σύρο.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν Περιλαμβάνει

  • Την  ημερήσια  εκδρομή στην Μύκονο.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.