Καρναβάλι Στρώμνιτσας

Κουδούνια, παραδοσιακοί ήχοι, ζωόμορφες μάσκες εντυπωσιακές έως και τρομακτικές, διαρκής κίνηση, ξεδιπλώθηκαν στη Βενιζέλου και την Ερμού το πρωί του Σαββάτου, μέσα από την αναβίωση ενός παραδοσιακού σκοπιανού εθίμου.

Επισκόπηση

συμμετοχής: 165€

Ημέρα 1η: Φλώρινα – Πρίλεπ – Στρώμνιτσα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 08:00 π.μ.. Μόλις ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος στα σύνορα της Νίκης, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στα αφορολόγητα (DUTY FREE SHOP) για τα πρώτα μας ψώνια. Θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Πρίλεπ για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ και συνεχίζομε αμέσως μετά για την Στρώμνιτσα όπου θα παρακολουθήσουμε την Καρναβαλική παρέλαση. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση αξιοποιώντας τις ανέσεις του ξενοδοχείο οι οποίες μας προσφέρονται εντελώς δωρεάν και απεριόριστα (σάουνα – spa – χαμάμ– πισίνα). Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Στρώμνιτσα

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στη πόλη της Στρώμνιτσας. Περιήγηση και χρόνος  για ψώνια, καφέ ή γεύμα εξ’ ιδίων. Από τα χρόνια της Μακεδονικής αυτοκρατορίας μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκαν στην περιοχή αυτή αρκετοί πολιτισμοί με βασικότερους τον Ελληνικό το Ρωμαϊκό, το Σλαβικό, και το Οθωμανικό. Η Strumitsa αποτελεί από τους πιο κοντινούς “τοπ” προορισμούς, διατηρώντας αυστηρά για πεζούς το κέντρο της πόλης και τους γύρω χώρους μέχρι το πάρκο, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία, βρίσκεται όλη η ζωή της πόλης: το εμπορικό κέντρο (το Global) που έχει τα “άπειρα” μαγαζιά, ένδυσης και υπόδησης, νυχτερινό κλαμπ και καφετέριες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου μπορούμε να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου κάνοντας σπα, σάουνα, χαμάμ ή το μπάνιο μας στα ζεστά νερά της πισίνας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Στρώμνιτσα – Δοϊρανη  –  Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την λίμνη Δοϊράνη των Σκοπίων όπου στα νερά της βρίσκουν καταφύγιο είκοσι είδη ψαριών, ενώ φωλιάζουν εκεί ακόμη περισσότερα είδη πουλιών, πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρες και τους φανατικούς του bird watching. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσουμε την περιοχή και να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Μην  παραλείψετε να δοκιμάσετε τα οστρακοειδή σε κάποια από τις παραλίμνιες ταβέρνες της περιοχής. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις!!

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας του γραφείου μας.
  • Τις δυο διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Τα ποτά / αναψυκτικά κατά την διάρκεια του δείπνου.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα.