Σπάρτη – Ναύπλιο – Μονεμβασιά

Μοναδική φυσική ομορφιά, σ’ενα γοητευτικό τόπίο, ιδανικό για περιήγηση και αναζήτηση, η Σπάρτη, πλαί στον ποταμό Ευρώτα, αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, με πλατείς και δεντροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες, και νεοκλασικές οικοδομές, που θα σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή.

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Μια υπέροχη περιήγηση στο μυθικό κάστρο της Μονεμβασιάς από το Ναύπλιο, που μας περνάει από την ομορφιά της ιστορίας, σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 200€/άτομο

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σπάρτη

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00. Διέλευση από Ιόνια οδό Ιωαννίνων-Πατρών, όπου κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών προς τη Σπάρτη και το ξενοδοχείο διαμονής μας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος.

Ημέρα 2η Σπάρτη – Μονεμβασιά

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεση μας να απολαύσουμε το τοπίο της Μονεμβασιάς, να περπατήσουμε στα μαγευτικά σοκάκια ή να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπάρτη – Ναύπλιο

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε με προορισμό την πόλη του Ναυπλίου όπου θα επισκεφτούμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη. Επόμενος σταθμός η Αρχαία Επίδαυρος, ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, προκειμένου να θαυμάσουμε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο, μοναδικό για την ακουστική του.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ναύπλιο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ναύπλιο – Μυκήνες – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Πρώτη μας στάση οι θρυλικές Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Αμέσως μετά αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη το βράδυ στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Σπάρτη και μα στο Ναύπλιο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τον φόρο διανυκτέρευσης
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνει

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.