Σόφια – Φιλιππούπολη

Με ιστορικούς θησαυρούς, πεζόδρομους γεμάτους μοντέρνα καφέ, τις καλύτερες τιμές που μπορεί να βρει κανείς σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, χρώμα ελληνικό και πλούσια φύση, αποτελούν την καλύτερη πρόταση για ένα ανοιξιάτικο city break σε κοντινή απόσταση, αλλά εκτός συνόρων.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 170€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 45€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σόφια

Αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε με προορισμό τον  Προμαχώνα. Άφιξη στα  σύνορα Προμαχώνων.  Λίγο αργότερα φτάνουμε στα σύνορα της Βουλγαρίας και αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος, θα έχουμε σύντομη στάση στα αφορολόγητα (DUTY FREE SHOP) για τα πρώτα μας ψώνια. Θα συνεχίσουμε για την πρώτη πόλη της Βουλγαρίας, το Sandanski, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Κατόπιν, παίρνουμε το δρόμο για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Sofia. Άφιξη και τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το  βράδυ δείπνο εξ ιδίων και  διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σόφια – Φιλιππούπολη

Αμέσως μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για την πανέμορφη Φιλιππούπολη, την πόλη που έχτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα ανηφορίσουμε στην παλιά πόλη και θα επισκεφθούμε το λαογραφικό Μουσείο του Κουγιουμτζόγλου. Στην περιήγησή μας θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου το λόφο των Απελευθερωτών, το Πάνθεον, το Ιμαρέτ τζαμί και το Ρωμαϊκό θέατρο. Αργότερα, θα καταλήξουμε στην αγορά της πόλης, χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Σόφια το απόγευμα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βράδυ  προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σόφια – Φλώρινα

Πρόγευμα και αρχίζουμε την ξενάγηση στη Σόφια. Θα επισκεφθούμε, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την γέφυρα Αετών, τα  Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του  Αλεξάντερ  Νέφσκυ, το Μαυσωλείο του Γκόρκυ Δημητρώφ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Γεύμα εξ ιδίων και εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση.

  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στα Σόφια με πρωινό.
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις.        
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, διασκεδάσεις.