Σκύρος

Ανακαλύψτε το νησί της καλής ζωής και των ήρεμων διακοπών και βρείτε τα μυστικά του.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 240€/άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου : 85€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κύμη Εύβοιας – Σκύρος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 6 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε για την Εύβοια και το λιμάνι της Κύμης. Επιβίβαση στο F/B στις 18:00 και μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι μιας ώρας και σαράντα πέντε  λεπτών φθάνουμε στη Λιναριά, το λιμάνι της Σκύρου. Στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Ακολουθεί προαιρετική έξοδος στην παλιά χώρα του νησιού, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου στη σκιά ενός μεσαιωνικού κάστρου, με τα παραδοσιακά καλντερίμια και την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σκύρος – Ατσίτσα

Πρωινό και μια μέρα χαλάρωσης ξεκινά. Αρχικά ξεκινάμε την μέρα μας με ένα δροσιστικό μπάνιο στην παραλία, ελεύθερος χρόνος για ηλιοθεραπεία, κολύμπι, χαλάρωση, καφέ ή ότι άλλο επιθυμείτε.  Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το βόρειο τμήμα του νησιού, όπου είναι κατάφυτο από πυκνά πευκοδάση όπου πολλές φορές φτάνουν μέχρι την θάλασσα, παραδοσιακά άσπρα σπίτια και πανέμορφες παραλίες, εκεί θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, ένας πανέμορφος θαλάσσιος οικισμός, χτισμένος μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου. Κατά την διαδρομή ίσως συναντήσουμε κάποιο κοπάδι από τα πασίγνωστα σκυριανά αλογάκια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βραδάκι ακολουθεί προαιρετική έξοδος την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, με το ιδιαίτερο χρώμα της και με το κάστρο της, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού. Περιδιαβαίνοντας τα στενά καλντερίμια θα συναντήσουμε μικρά εκκλησάκια που αξίζει να επισκεφθούμε, όπως του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Τριάδας, ακόμα ένα όμορφο σημείο είναι η πλατεία της Αιώνιας Ποίησης αφιερωμένη στο Βρετανό ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, ο οποίος ετάφη στη Σκύρο, και το άγαλμά του υπάρχει στην πλατεία. Θα δούμε το πέτρινο θέατρο και το Σκυριανό σπίτι με τα μοναδικά σκυριανά έπιπλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σκύρος – Πεύκο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Νότιο τμήμα του νησιού. Επίσκεψη σε παραδοσιακά χωριά και όμορφες παραλίες. Στάση στον Πεύκο, στην Βόρεια Σκύρο για φαγητό ή καφέ και μπάνιο. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και στην πορεία δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στη Χώρα.

Ημέρα 4η  Σκύρος – Χαλκίδα – Φλώρινα

Πρωινό και πρωινή αναχώρηση για Λιναριά και επιβίβαση στο F/B για Κύμη στις 08:00. Άφιξη στην Κύμη στις 09:45. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Χαλκίδα όπου θα κάνουμε την πρώτη μας σύντομη στάση για ψαράκι και ουζάκι σε κάποια γραφική ταβέρνα με θέα την θάλασσα. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

• Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
• Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση ο οποίος αντικαθιστά τον προϋπάρχοντα φόρο διαμονής που επιβαλλόταν μέχρι σήμερα στα ξενοδοχεία της χώρας, ο οποίος από 01/03/2024 διαμορφώνεται σε 7€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση για τα ξενοδοχεία 4*.

Δεν περιλαμβάνει:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.