Σκύρος

Ανακαλύψτε το νησί της καλής ζωής και των ήρεμων διακοπών και βρείτε τα μυστικά του.

Μπορεί να μην είναι το πρώτο νησί που σκέφτεστε για τις διακοπές σας, ωστόσο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που λίγοι το γνωρίζουν. Ένα νησί στις Σποράδες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλές μοναδικότητες: το μικρό σκυριανό αλογάκι που θα δείτε μόνο εδώ και που μοιάζει σαν να δραπέτευσε από τη ζωφόρο του Παρθενώνα! Τα σκυριανά σκαλιστά έπιπλα και κεραμικά. Οι άφθονοι φρέσκοι και φθηνοί αστακοί του νησιού που στολίζουν το πιάτο σας. Παραλίες για κάθε γούστο. Και μια Χώρα που βάζει τα καλά της το βράδυ, για να σας διασκεδάσει. Διακοπές σε έναν τόπο με φόντο το Αιγαίο που τα έχει όλα.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 245€/άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 75€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κύμη Εύβοιας – Σκύρος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 5 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε για την Εύβοια και το λιμάνι της Κύμης. Επιβίβαση στο F/B στις 16:00 και μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι μιας ώρας και σαράντα πέντε λεπτών φθάνουμε στη Λιναριά, το λιμάνι της Σκύρου. Στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τον μπάνιο μας ή τον καφέ μας σε κάποια κοντινή παραλία. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την παλιά χώρα του νησιού, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου στη σκιά ενός μεσαιωνικού κάστρου, με τα παραδοσιακά καλντερίμια και την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πλούσιο δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σκύρος – Ατσίτσα

Πρωινό και μια μέρα χαλάρωσης ξεκινά. Αρχικά ξεκινάμε την μέρα μας με ένα δροσιστικό μπάνιο στην παραλία, ελεύθερος χρόνος για ηλιοθεραπεία, κολύμπι, χαλάρωση, καφέ ή ότι άλλο επιθυμείτε.  Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το βόρειο τμήμα του νησιού, όπου είναι κατάφυτο από πυκνά πευκοδάση όπου πολλές φορές φτάνουν μέχρι την θάλασσα, παραδοσιακά άσπρα σπίτια και πανέμορφες παραλίες, εκεί θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, ένας πανέμορφος θαλάσσιος οικισμός, χτισμένος μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου. Κατά την διαδρομή ίσως συναντήσουμε κάποιο κοπάδι από τα πασίγνωστα σκυριανά αλογάκια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βραδάκι ακολουθεί προαιρετική έξοδος την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, με το ιδιαίτερο χρώμα της και με το κάστρο της, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού. Περιδιαβαίνοντας τα στενά καλντερίμια θα συναντήσουμε μικρά εκκλησάκια που αξίζει να επισκεφθούμε, όπως του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Τριάδας, ακόμα ένα όμορφο σημείο είναι η πλατεία της Αιώνιας Ποίησης αφιερωμένη στο Βρετανό ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, ο οποίος ετάφη στη Σκύρο, και το άγαλμά του υπάρχει στην πλατεία. θα δούμε το πέτρινο θέατρο και το Σκυριανό σπίτι με τα μοναδικά σκυριανά έπιπλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σκύρος – Πεύκο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Νότιο τμήμα του νησιού. Επίσκεψη σε παραδοσιακά χωριά και όμορφες παραλίες. Στάση στον Πεύκο, στην Βόρεια Σκύρο για φαγητό ή καφέ και μπάνιο. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στη Χώρα.

Ημέρα 4η Σκύρος – Χαλκίδα – Φλώρινα

Πρωινό και πρωινή αναχώρηση για Λιναριά και επιβίβαση στο F/B για Κύμη στις 08:00. Άφιξη στην Κύμη στις 09:40. Μετάβαση σε κάποια παραλία της Εύβοιας για μπάνιο και έπειτα αναχώρηση για Χαλκίδα όπου θα κάνουμε την πρώτη μας σύντομη στάση για ψαράκι και ουζάκι σε κάποια γραφική ταβέρνα με θέα την θάλασσα. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινο.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.