Σύρο – Μύκονο – Τήνο

Συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών. Σήμα κατατεθέν τους οι γυμνοί βράχοι και το κοντράστ του λευκού των σπιτιών και του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου. Πέρα όμως από τις γραφικές κατάλευκες Χώρες και τις ωραίες παραλίες, κάθε κυκλαδονήσι προσφέρει το δικό του πακέτο εμπειριών. Σε γενικές γραμμές, οι Κυκλάδες είναι ταυτισμένες με κοσμικές διακοπές, ρομαντικές αποδράσεις για δύο, παρεΐστικα ξεσαλώματα και ταξίδια στην άγονη γραμμή. Παρ’ όλα αυτά, τα περισσότερα κυκλαδονήσια, ιδίως τα μεγαλύτερα, δεν εξαντλούνται σε ένα και μόνο προφίλ διακοπών και προσφέρουν διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με το στιλ και το budget σας. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα νησιά, όπως η Σύρος, έχουν ζωή όλες τις εποχές του χρόνου και είναι ιδανικός προορισμός για weekend, ενώ τα πιο μικρά και απομακρυσμένα, όπως η Αμοργός ή η Ανάφη, απευθύνονται κυρίως σε λάτρεις του εναλλακτικού και έχουν μικρή σεζόν, που περιορίζεται κυρίως στους καλοκαιρινούς μήνες.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 390 €/άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου : 115 €

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πειραιάς – Σύρος

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Φλώρινα στις 06:00 το πρωί  με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο στις 17:30 με προορισμό το νησί της Σύρου. Άφιξη στη Σύρο στις 21:00.  Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σύρο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού. Αρχικά θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πανέμορφη Άνω Σύρο, θα θαυμάσουμε τη μητρόπολη των Καθολικών (Σαν Τζώρτζιο) καθώς και τα μοναστήρια των Ιησουϊτών & των Καπουτσίνων. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη. Ελεύθεροι στην αγορά για ψώνια-φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σύρος – Ελε΄υθερη μέρα

Πρωινό. Μέρα ελεύθερη να χαρείτε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά της Σύρου τη «μεγαλοαστή» των Κυκλάδων όπου η αρχοντιά ζει και βασιλεύει. Σε αυτό το νησί, οι αντιθέσεις ενώνονται σε μια αύρα μεγαλοαστική, από τις μαρμαροστρωμένες πλατείες μέχρι τις επαύλεις της Ντελαγκράτσια. Διανυκτέρευση

Ημέρα 4η Σύρος – Κρουαζιέρα Μύκονος

Πρόγευμα  και  αναχώρηση  για  μια  εκδρομή  στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.  Άφιξη  στο  πανέμορφο  νησί. Θα έχουμε τον χρόνο για περίπατο  στα στενά δρομάκια της Χώρας. Επιστροφή το απόγευμα στην Σύρο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Σύρο – Τήνος – Ραφήνα – Φλώρινα     

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη χώρα της Σύρου για ένα σύντομο πρωινό καφέ. Αμέσως μετά αναχώρηση για το λιμάνι της Σύρου και επιβίβαση στο πλοίο στις 12:00  όπου μετά από ένα σύντομο ταξίδι μισής ώρας φτάνουμε στη Τήνο. Αναχώρηση για να προσκυνήσουμε στην Παναγιά της Τήνου, γνωστός επίσης και ως Παναγία Ευαγγελίστρια, συνιστά έναν από τους σημαντικότερους τόπους ιερού προσκυνήματος στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιστροφή στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο στις 14:35 με  προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Άφιξη στη Ραφήνα στις 18:25 και αμέσως αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής.  Άφιξη στην Φλώρινα τα χαράματα της επόμενης μέρας.

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Πειραιάς – Σύρος, Σύρος – Τήνο, Τήνο – Ραφήνα.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις με τα πρωινά σε ξενοδοχείο στη Σύρο.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγό για μια ημερήσια ξενάγηση.
  • Αρχηγό –  συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Τον φόρο διανυκτέρευσης του ξενοδοχείου.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την ημερήσια κρουαζιέρα στη Μύκονο.