Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες

Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες – Σπήλαιο Αλιστράτης!
Ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες!

Επισκόπηση

Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ

Τιμή συμμετοχής: 85€ ανά άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 20€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Οχυρό Ρούπελ Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 7:00 το πρωί. Αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας απαραίτητες  στάσεις για καφέ συνεχίζουμε με προορισμό τις Σέρρες. Λίγο πριν από τα σύνορα της Βουλγαρίας θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Οχυρό Ρούπελ . Γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες. Θα εντυπωσιαστούμε όταν μάθουμε τα «μυστικά του» για το κτίσιμο του.  Μετά παίρνουμε τον δρόμο για τη λίμνη Κερκίνη, η οποία δημιουργήθηκε το 1932 με φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα. Ένας από τους πλουσιότερους διεθνούς σημασίας υδροβιότοπους της Ευρώπης, ο οποίος προστατεύεται από την Σύμβαση Ραμσάρ. Η λίμνη βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, κάτω από την οροσειρά του όρους Μπέλες, η οποία αποτελεί και το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία. Στην λίμνη Κερκίνη θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε δέκα είδη αμφίβιων και περίπου 20 είδη ερπετών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα πτηνά με σπουδαιότερα τον αργυροπελεκάνο και τη λαγγόνα που είναι μοναδικά στον κόσμο είδη και τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση. Χρόνος ελευθερος για φαγητό – καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη των Σερρών.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σέρρες – Σπήλαιο Αλιστράτης – Φλώρινα

Μετά το πρωινό μια ακόμη συναρπαστική μέρα ξεκινά. Πρώτος σταθμός είναι το Σπήλαιο Αλιστράτη στον Νομό Σερρών. Το Σπήλαιο  θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο  και ποικιλομορφία χρωματισμών.  Μετά από αυτή την επίσκεψη και μόνο σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμός χρόνος θα δούμε το σπήλαιο Αγγίτη. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας ενδιάμεσες στάσης για γεύμα και ξεκούραση. Το βράδυ φτάνουμε στην Φλώρινα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Τα πρωινά σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.