Σέρρες – Λίμνη Κερκίνη – Σπήλαιο Αγγίτη – Δράμα

Τιμή συμμετοχής: 220€ !Δεκτά κουπόνια ΟΠΕΚΑ! Ημέρα 1η Φλώρινα – Σέρρες Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Πάρκο στις 07:00 το πρωί με προορισμό την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Δομήρου – Ροδολίβων Σερρών προκειμένου να προσκυνήσουμε την τίμια Κάρα του Θαυματουργού Αγίου Ραφαήλ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις Σέρρες.  […]

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 220€
!Δεκτά κουπόνια ΟΠΕΚΑ!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σέρρες

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Πάρκο στις 07:00 το πρωί με προορισμό την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Δομήρου – Ροδολίβων Σερρών προκειμένου να προσκυνήσουμε την τίμια Κάρα του Θαυματουργού Αγίου Ραφαήλ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις Σέρρες.  Έπειτα αναχωρούμε για την πόλη των Σερρών όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο φαγητό ή καφέ. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στο Ακριτοχώρι για να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου. Κατοπιν αναχώρηση  και τακτοποίησή σε ξενοδοχείο των Σερρών. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες 

Πρωινό και με κατεύθυνση το Ν. Πετριτση, επισκεπτόμαστε το γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, Οχυρό του Ρούπελ. θα εντυπωσιαστούμε όταν μάθουμε τα «μυστικά του» για το κτίσιμο του και όταν ακούσουμε την αφήγηση για τις τελευταίες Ιστορικές στιγμές του Οχυρού.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την κωμόπολη της Κερκίνης όπου θα επισκεφτούμε το κέντρο πληροφόρησης του υγρότοπου λίμνης Κερκίνης, για ενημέρωση και κατόπιν θα πάμε για γνωριμία με τα μοναδικά βουβάλια της περιοχής. Επίσης θα δούμε τον Υδροβιότοπο Διεθνούς σημασίας, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, η οποία προστατεύεται από την Σύμβαση Ραμσάρ, μέσα στην τεχνητή Λίμνη ΚΕΡΚΙΝΗ. Η λίμνη δημιουργήθηκε από το φράγμα που κατασκευάστηκε το 1932, κοντά στο χωριό ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ, για να ανακοπεί η ροή του ποταμού Στρυμώνα. Επίσκεψη στο φράγμα του ποταμού Στρυμώνα.. Επιστροφή στις Σέρρες, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών – Σπήλαιο Αγγίτη – Δράμα

Μετά το πρωινό μια ακόμη συναρπαστική μέρα ξεκινά με πολλές εναλλαγές τοπίων και σημαντικά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που κτίστηκε το 1270 και αποτελεί ένα εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της Βυζαντινής τέχνης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε στην περιοχή της Προσοτσάνης, δίπλα στο χωριό Πηγές, το Σπήλαιο Αγγίτη (Μααράς) το μεγαλύτερο ποτάμιο Σπήλαιο στον κόσμο. Επόμενος σταθμός η πόλη της Δράμας, για περιπάτους στο χώρο του Δημοτικού κήπου και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Σέρρες – Καβάλα – Φλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας όπου βρίσκεται στις Κρηνίδες της Καβάλας, κοντά στην αρχαία πόλη των Φιλίππων. Η Λυδία ήταν έμπορος πορφύρας από τα Θυάτειρα της Μικράς Ασίας. Διέμενε στους Φιλίππους της Μακεδονίας όπου κατηχήθηκε και βαπτίστηκε στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη μαζί με όλη την οικογένειά της από τον Απόστολο Παύλο. Θεωρείται προστάτης των υφασματοπωλών. Κατοπιν συνεχίζουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και ο σπουδαιότερος στην Ανατολική Μακεδονία. Έπειτα θα επισκεφθούμε την πόλη της Καβάλας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες, καφέ ή γεύμα εξ ιδίων. Ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
  • Είσοδοι Μουσείων