Πρέβεζα – Πάργα – Λευκάδα

Περιοχές με εκπληκτικές παραλίες και μοναδικές φυσικές ομορφιές, περιτριγυρισμένες από καταπράσινα τοπία και στενά λιθόστρωτα σοκάκια αποτελούν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Επισκόπηση

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πρέβεζα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε μέσω της Νέας Εγνατίας οδού με προορισμό την πόλη της Πρέβεζας. Διανύοντας μια υπέροχη διαδρομή και περνώντας από τα Γιαννιώτικα Τέμπη φθάνουμε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Ο δρόμος μας οδηγεί στην Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έπειτα ακολουθεί βραδινή βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Πρέβεζα – Λευκάδα (προαιρετική κρουαζιέρα Κεφαλονιά – Ιθάκη)

Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στην Λευκάδα για μια γνωριμία με την πατρίδα του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη. Στάση στο Νυδρί και ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στην Ιθάκη και Κεφαλονιά. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος  δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Πρέβεζα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την κοντινή παραλία της Πρέβεζας την Μονολίθη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και καφέ. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση. Το απογευματάκι θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Πάργα η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Θα ανηφορίσουμε για να θαυμάσουμε τη θέα από το βενετσιάνικο κάστρο της και να περιπλανηθούμε στην πόλη με τα γραφικά σοκάκια της. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Πάργα για  και καφέ και γεύμα εξ ιδίων.  Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Πρέβεζα – Πάργα (προαιρετική κρουαζιέρα Παξούς) –  Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε για τη Πάργα όπου γύρω στις 10:00 το πρωί αναχωρούμε για την προαιρετική μας ημερήσια εκδρομή σε Παξούς και Αντίπαξους. Μετά από μία ώρα φτάνουμε στο Λόγγο, το μικρότερο από τα τρία βασικά χωριά, το οποίο φημίζεται για την γραφικότητα του. Εδώ μένουμε για λίγο και μετά συνεχίζουμε παράλληλα των βορειοδυτικών ακτών του νησιού, περνάμε το παραδοσιακό χωριό Λάκκα όπου θα μείνουμε περίπου μιάμιση ώρα για να κολυμπήσουμε και να γευματίσουμε εξ ιδίων σε μια από τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα επιβλητικά και εντυπωσιακά σμιλευμένα από τα καιρικά φαινόμενα σπήλαια όπου Θα επισκεφτούμε τρία από αυτά: Την Υπαπαντή, το Γαλάζιο και τον Ορθόλιθο. (διάρκεια ταξιδιού περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά). Επόμενος προορισμός μας οι αμμώδεις παραλίες των Αντίπαξων (Βουτούμι και Βρίκα) με τη λευκή άμμο και τα τυρκουάζ νερά, οι οποίες συγκρίνονται με εκείνες της Καραϊβικής. Tο πλοίο θα δέσει στα ανοικτά σε κάποια από τις 2 παραλίες (45’-50’) και όσοι επιθυμούν μπορούν να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά. Η εκδρομή μας συνεχίζεται με προορισμό το νησί των Παξών. Διασχίζοντας το φυσικό κανάλι (δίαυλο) που μοιάζει με μικρό φιόρδ το πλοίο φτάνει στο λιμάνι της γραφικής πόλης τον Γάϊο. Θα παραμείνουμε στο Γάιο για μιάμιση ώρα περίπου όπου μπορούμε να περιηγηθούμε στα στενά σοκάκια, να κάνουμε τα ψώνια μας ή απλώς να απολαύσετε τον καφέ μας με θέα το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το ταξίδι της επιστροφής προς την Πάργα. Άφιξη στην Πάργα περίπου στις 18:00 και έπειτα παίρνουμε τον δρόμο τις επιστροφής, όπου με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πόλη της Φλώρινας, γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις!

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Τις προαιρετικές κρουαζιέρες στους Παξούς και Κεφαλονιά – Ιθάκη

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.