Πρέβεζα – Πάργα – Λευκάδα

Περιοχές με εκπληκτικές παραλίες και μοναδικές φυσικές ομορφιές, περιτριγυρισμένες από καταπράσινα τοπία και στενά λιθόστρωτα σοκάκια αποτελούν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 189 € /άτομο.

! 29€ συμμετοχή με κουπόνι ΟΠΕΚΑ!!

Επιβάρυνση μονοκλινου 65€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πρέβεζα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 8:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε μέσω της Νέας Εγνατίας οδού με προορισμό την πόλη της Πρέβεζας. Διανύοντας μια υπέροχη διαδρομή και περνώντας από τα Γιαννιώτικα Τέμπη φθάνουμε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Ο δρόμος μας οδηγεί στην Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έπειτα ακολουθεί βραδινή βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Πρέβεζα – Λευκάδα (Γύρος του νησιού)

Πρωινό και αναχώρηση για Λευκάδα, για να γνωρίσουμε το νησί από ένα πανοραμικό γύρο. Ξεκινάμε με έναν χαλαρό περίπατο στη πόλη της Λευκάδας με την όμορφη αγορά και τον γραφικό πεζόδρομο στο κέντρο. Έπειτα αναχωρούμε για το μοναστήρι της Φανερωμένης όπου θα έχουμε χρόνο για να προσκυνήσουμε και να θαυμάσουμε την θέα. Συνεχίζουμε διερχόμενοι από τον Άγιο Νικήτα, ένα παραδοσιακό, παραθαλάσσιο ψαροχώρι που έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα παραθεριστικά κέντρα του νησιού, προς το κάθισμα όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά τα φανταστικά τυρκουάζ νερά. Επόμενος σταθμός η Βασιλική και αμέσως μετά άφιξη στους Καταρράκτες στο Νυδρί, μια υπέροχη τοποθεσία ανάμεσα σε πλατάνια και πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά που προσφέρει απόλυτη γαλήνη και ηρεμία. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στη Πρέβεζα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Πρέβεζα – Πάργα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε για τη Πάργα όπου γύρω στις 10:00 το πρωί αναχωρούμε για την προαιρετική μας ημερήσια εκδρομή στη νησιωτική Πάργα, χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Θα ανηφορίσουμε για να θαυμάσουμε τη θέα από το βενετσιάνικο κάστρο της και να περιπλανηθούμε στην πόλη με τα γραφικά σοκάκια της. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φρούριο της πόλης και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων όπου υπάρχουν σπάνια εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Πάργα για ψώνια ή καφέ ή γεύμα εξ ιδίων. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Πρέβεζα και στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος στη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η  Πρέβεζα – Εκβολές Αχέροντα ποταμού –  Φλώρινα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τις εκβολές του Αχέροντα ποταμού. Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Τα στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Φύση 2000 (Natura 2000). Αφού απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και το καφέ μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις  3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.