Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος, με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, είναι πραγματικά ένας θησαυρός για την Ελλάδα. Κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε τοπίο, αποτελεί έναν ζωντανό καμβά που ζωγραφίζει την ελληνική ιστορία και παράδοση.

Επισκόπηση

Ελαφόνησο  – Μονεμβασιά – Σπήλαια Διρού – Ναύπακτος

Τιμή συμμετοχής: 360€ /άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 130€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σπάρτη

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών συνεχίζουμε προς την Σπάρτη. Κατά την μετάβαση μας στην Σπάρτη θα σταματήσουμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια παραλία. Άφιξη στη Σπάρτη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σπάρτη – Ελαφόνησο – Μονεμβασιά – Σπάρτη 

Μετά το πρωινό ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα του νομού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεση μας να απολαύσουμε το τοπίο της Μονεμβασιάς, να περπατήσουμε στα μαγευτικά σοκάκια ή να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπάρτη  – Αρεόπολη – Σπήλαια Διρού – Γύθειο – Σπάρτη  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς τον παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό της  Αερόπολης, την πατρίδα των Μαυρομιχαλεων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε την βόλτα μας στους Ταξιάρχες, μητρόπολη της Αρεόπολης, στην ιστορική Πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821 και στα  σοκάκια αλλά και να απολαύσουμε το καφέ μας αλλά και να κάνουμε αγορές τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε προς το Σπήλαιο Δυρού το οποίο θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Χωρίζεται σε τρία διαφορετικά σπήλαια: στο σπήλαιο Bλυχάδα  που  είναι  επισκέψιμο,   και  στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς κάποια κοντινή παραλία για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Αμέσως μετά θα κάνουμε  μια σύντομη επίσκεψη στο Γύθειο για να απολαύσουμε τη βόλτα μας ή τον απογευματινό μας καφέ στους παραλιακούς δρόμους και το λιμανάκι του Γυθείου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Σπάρτη  – Πάτρα  

Πρόγευμα και αναχώρηση για Πάτρα. Κατά την μετάβαση μας προς την Πάτρα θα σταματήσουμε στην παραλία του Ρίου, μια μεγάλη βοτσαλωτή παραλία, με γαλανά νερά και μαγευτική θέα στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εστιατόρια, beach bar και καφετέριες για έναν καφέ, ποτό ή και φαγητό μετά το μπάνιο σας. Αμέσως μετά αναχωρούμε για Πάτρα και το ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Το απόγευμα ακολουθεί προαιρετική βόλτα στην πόλη της Πάτρας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 5η Πάτρα – Ναύπακτος – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ξενάγηση στο οινόκαστρο της Μαυροδάφνης, το ξακουστό οινοποιείο Achaia Clauss. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική οργανωμένη Οινοποιία μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Γουσταύο Κλάους και δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 μέχρι σήμερα. Ένα διεθνές σημείο αναφοράς, ένας προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού, της ιστορίας, της φύσης, των περιηγήσεων. Ένας σταθμός για όλους τους ταξιδιώτες! Με ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, η «Achaia Clauss» επιχειρεί να ενώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, ιστορικά κτίρια, κελάρια γεμάτα με βαρέλια – καθένα με τη δική του ιστορία, εκκλησάκια, προτομές, παραδοσιακά εργαλεία, βραβεία απ’ όλο τον κόσμο και βιβλία. Ένα τοπίο βγαλμένο από μια άλλη εποχή με θέα που μαγνητίζει και ατμόσφαιρα που συγκινεί. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την Πανέμορφη Ναύπακτο όπου θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία της Ναυπάκτου ή να γευματίσουμε εξ ιδίων σε κάποιο από τα πολλά παραθαλάσσια ταβερνάκια. Εν συνεχεία παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών φτάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.   

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σπάρτη με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Την είσοδο στο σπήλαιο Διρού.
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (3€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση)

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Τα εισιτήρια καραβιών από Πούντα προς Ελαφόνησο και επιστροφή.