Καλαμάτα – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη

Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και φύση. Η Πελοπόννησος είναι πολλά παραπάνω από μία ακτογραμμή με εντυπωσιακές παραλίες.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 245€ /άτομο.

!!ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πάτρα – Ολυμπία – Κυπαρισσία – Καλαμάτα 

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού για την Άρτα όπου και θα επισκεφθούμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας. Συνεχίζουμε με προορισμό την Πάτρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την κρεμαστή Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Κατόπιν αναχωρούμε για την Αρχαία Ολυμπία όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε τον προορισμό μας για Καλαμάτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Καλαμάτα – Κορώνη– Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλο  – Καλαμάτα  

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το επιβλητικό Βενετσιάνικο τριγωνικό φρούριο της Κορώνης, η οποία είναι μια από τις ομορφότερες πολιτείες της παραλιακής Μεσσηνίας.  Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόφου όπου δεσπόζει το περίφημο κάστρο, το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της Φοινικούνταςγια να πιούμε τον καφέ μας και αμέσως μετά θα μεταβούμε στην γραφική Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα. Τελευταίος μας σταθμός η Πύλος, η όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα και το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ’ιδίων. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Καλαμάτα – Αγία Θεοδώρα

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε, λίγο έξω από την Μεγαλόπολη στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, το θαύμα της φύσης, την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια  επιστροφή σε μια πανέμορφη παραλία της Καλαμάτα όπου και θα απολαύουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4η Καλαμάτα – Κόρινθο – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής όπου με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό της Κορίνθου συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό την πόλη μας. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών αναγκών, άφιξη αργά το βράδυ στη Φλώρινα, γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Καλαμάτα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.