Καλάβρυτα – Σπάρτη – Γύθειο – Ελαφόνησο

Καλάβρυτα – Σπάρτη – Μυστρά – Γύθειο – Ελαφόνησος – Μονεμβασιά – Ναύπακτος – Μεσολόγγι

Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και ιδιαίτερης ομορφιάς φύση. Η Πελοπόννησος είναι πολλά παραπάνω από μία ακτογραμμή με εντυπωσιακές παραλίες.
Όλη η ιστορία και η φύση της Μεσογείου αποτυπωμένη σε έναν τόπο, τη Πελοπόννησο. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πρόθυμοι να σας υποδεχθούν όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επισκόπηση

Ημέρα 1η Φλώρινα – Καλάβρυτα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 5.00. Διέλευση από Ιόνια οδό Ιωαννίνων-Πατρών, όπου κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό κατευθυνόμαστε προς το Διακοπτό μέσω Αιγίου για να πάρουμε το τραινάκι με προορισμό τα Καλάβρυτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Εν συνεχεία αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε την Αγία Λαύρα και το Μέγα σπηλαίο. Αμέσως μετά τις επισκέψεις μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Καλάβρυτα – Σπάρτη – Μυστρά – Γύθειο

Πρωινό και αναχώρηση για την Σπάρτη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Έχει πλατύς και δεντροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες και ωραίες νεοκλασικές οικοδομές. Το ένδοξο παρελθόν της και η κοντινή απόσταση από τον πολυθρύλητο Μυστρά τραβούν την προσοχή πολλών επισκεπτών – τουριστών. Έπειτα ακολουθεί ξενάγηση στο Κάστρο του Μύστρα. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Γύθειο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Μονεμβασιά – Ελαφόνησος

Μετά το πρωινό ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα του νομού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεση μας να απολαύσουμε το τοπίο της Μονεμβασιάς και να περπατήσουμε στα μαγευτικά σοκάκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Γύθειο – Ναύπακτο – Μεσολόγγι – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πανέμορφη Ναύπακτο. Κέντρο της ζωής της πόλης και κύριο αξιοθέατο είναι το ενετικό λιμάνι. Ακόμη και να μη θέλουμε να το επισκεφθούμε, είμαστε αναγκασμένοι καθώς ο κεντρικός δρόμος της πόλης περνάει κυκλικά γύρω από εκεί. Θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επισκεφθούμε τα τείχη του και από τις δύο πλευρές καθώς και το πάρκο που είναι αφιερωμένο στον γνωστό Ισπανό συγγραφέα Θερβάντες, άγαλμα του οποίου θα βρούμε όπως κοιτάζουμε τη θάλασσα στην αριστερή πλευρά.Πάνω από την πόλη δεσπόζει το κάστρο της Ναυπάκτου. Από εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε τη θέα και να δούμε τα ακόμη και σήμερα διατηρημένα τριπλά τείχη της πόλης που ξεκινούν από το λιμάνι και καταλήγουν στο κάστρο. Χρόνος ελεύθερος και γεύμα εξ ιδίων σε ταβέρνα της πόλης. Κατόπιν αναχώρηση για Μεσολόγγι και τις Αλυκές. Η λιμνοθάλασσα της γραφικής πόλης με το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα αποτελεί σημαντικό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο και κύριο πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Η σύγχρονη πόλη του Μεσολογγίου γοητεύει τους επισκέπτες με το παραδοσιακό χρώμα και την έντονη πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητά της. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και εν συνεχεία αναχωρούμε για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις και το βράδυ άφιξη στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα και Γύθειο  με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Τα εισιτήρια καραβιών από Πούντα προς Ελαφόνησο και επιστροφή  4€/άτομο.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
!! Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).