Πάτρα – Ολυμπία – Καλάβρυτα – Achaia Clauss

Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά, φημισμένα οινοποιεία και ιδιαίτερης ομορφιάς φύση. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,. Ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 250 € /άτομο.

Ημέρα 1η: Φλώρινα – Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού για την Άρτα όπου και θα επισκεφθούμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας. Συνεχίζουμε με προορισμό την Πάτρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την κρεμαστή Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Το απόγευμα βόλτα στην πόλη της Πάτρας, όπου θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2η: Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία – Οινοποιείο Αχαΐα Clauss (Wine tasting)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για μια επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε έναν από τους πιο μεγαλειώδεις λατρευτικούς τόπους της αρχαιότητας. Μπορεί στις μέρες μας να διασώζονται μόλις τα θεμέλια πολλών από τα κτήριά της, ωστόσο παραμένει ένας από τους πιο ζωντανούς και αναπαραστατικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.  Άφιξη και αμέσως ξενάγηση με επίσημο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης μας συνεχίζουμε για μια ξενάγηση στο οινόκαστρο της Μαυροδάφνης, το ξακουστό οινοποιείο Achaia Clauss. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική οργανωμένη Οινοποιία μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Γουσταύο Κλάους και δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 μέχρι σήμερα. Ένα διεθνές σημείο αναφοράς, ένας προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού, της ιστορίας, της φύσης, των περιηγήσεων. Ένας σταθμός για όλους τους ταξιδιώτες! Με ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, η «Achaia Clauss» επιχειρεί να ενώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, ιστορικά κτίρια, κελάρια γεμάτα με βαρέλια – καθένα με τη δική του ιστορία, εκκλησάκια, προτομές, παραδοσιακά εργαλεία, βραβεία απ’ όλο τον κόσμο και βιβλία. Ένα τοπίο βγαλμένο από μια άλλη εποχή με θέα που μαγνητίζει και ατμόσφαιρα που συγκινεί. Όλα αυτά είναι αρκετά για να προγραμματίσουμε μια επίσκεψη στο πιο ξακουστό οινοποιείο της Πελοποννήσου.  Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Πάτρα – Οδοντωτός – Καλάβρυτα  

Πρωινό και αναχώρηση για μια καταπληκτική διαδρομή από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, το οποίο αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας μας. Θα θαυμάσουμε το πράσινο, τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, ενώ μικρά παλιά πετρόχτιστα σπιτάκια συμπληρώνουν την παραμυθένια εικόνα.Άφιξη στα Καλάβρυτα, σε υψόμετρο 756 μ. στην σκιά του Χελμού, ανάμεσα στα έλατα, με πολλά σημαντικά θρησκευτικά, Ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και βόλτα στα παραδοσιακά καταστήματα με τα παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα. Αμέσως μετά επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Πάτρα – Ναύπακτο – Μεσολόγγι Κήπος των Ηρώων – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πανέμορφη Ναύπακτο. Κέντρο της ζωής της πόλης και κύριο αξιοθέατο είναι το ενετικό λιμάνι. Θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επισκεφθούμε τα τείχη του και από τις δύο πλευρές καθώς και το πάρκο που είναι αφιερωμένο στον γνωστό Ισπανό συγγραφέα Θερβάντες, άγαλμα του οποίου θα βρούμε όπως κοιτάζουμε τη θάλασσα στην αριστερή πλευρά. Πάνω από την πόλη δεσπόζει το κάστρο της Ναυπάκτου. Χρόνος ελεύθερος και αμέσως μετά αναχώρηση για Μεσολόγγι όπου θα επισκεφτούμε το κήπο των ηρώων και θα γευματίσουμε σε μια παραλιακή ταβέρνα. Εν συνεχεία παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις  3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο στη Πάτρα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Το εισιτήριο του Οδοντωτού από Διακοφτό προς Καλάβρυτα (9,50€/επιβάτη).