Πάτμος

Βυζαντινή μυστικιστική ατμόσφαιρα και ιταλική φινέτσα. Αυτή είναι η Χώρα της Πάτμου, όπως θα τη ζήσεις και εσύ σε κάθε βήμα σου.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 390€/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πειραιάς – Πάτμος

Συγκέντρωση στο νέο πάρκο στις 04.00 το χαράματα και αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο το οποίο αναχωρεί στις 14:00. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτμου στις 22:00 επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.  

Ημέρα 2η Πάτμος

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Πρόχορο , το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης.  Θα γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Θα προσκυνήσουμε γεμάτοι θρησκευτικό δέος και θα συνεχίσουμε για την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου (Αγ. Ιωάννη Θεολόγου) που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603). Στην συνέχεια , θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Μετά από όλα αυτά θα κατεβούμε στην παραλία του Γροίκου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ακρωτήριο,  στην άκρη του οποίου βρίσκεται ένας βράχος σε σχήμα κώνου και μια σπηλιά με λαξευμένα σκαλοπάτια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και μπάνιο στην πανέμορφη παραλία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στα πάρα πολλά μαγαζιά της Σκάλας που απέχουν μόνο 150 με 200 μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Πάτμος

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων. Η μονή βρίσκεται εκεί 400 χρόνια και τα κτήρια που την αποτελούν σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι περίπου 40 καλόγριες που φιλοξενούνται ασχολούνται εκτός των άλλων και με την αγιογραφία, την μελισσοκομική και με το βυζαντινό κέντημα. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην  θέση Λουκάκια που ευρίσκεται στην περιοχή Σάψιλα. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι του οποίου κτήτωρ και  ιδρυτής είναι ο  καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου αρχιμ. Αντίπας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό. Επιστρέφοντας περνάμε την Σκάλα και στην βόρεια πλευρά της υπάρχει ο λόφος της Κουμάνας. Εκεί θα ανεβούμε για να προσκυνήσουμε το Ιερό κάθισμα Της Παναγίας της Κουμάνας που χτίστηκε το 1782 από τον Άγιο Μακάριο Νοταρά, επίσκοπο της Κορίνθου.  Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στην παραλία του Κάμπου όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο και να γευματίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ή ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε βόλτα στα πάρα πολλά μαγαζιά της περιοχής. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Πάτμος -Προαιρετική κρουαζιέρα Λειψούς – Πειραιάς – Φλώρινα

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει μία ωραία κρουαζιέρα (έξοδα εξ ιδίων) μέχρι το κοντινό και πολύ γνωστό μας νησάκι των Λειψών. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να περάσουμε μία πολύ όμορφη μέρα.  Εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία του Χάρου όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα με την Παναγία , που κάθε χρόνο από το 1943 και μετά οι ξεροί Κρίνοι που είναι μπροστά στην εικόνα ανθίζουν από μόνοι τους και ευωδιάζουν. Έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στην διάσημη παραλία Λιεντού αλλά και σε άλλες πολύ γνωστές. Το φαγητό μας μπορούμε να το απολαύσουμε στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Πάτμο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια. Τέλος το βράδυ επιβίβαση στο καράβι και ώρα 23.55 αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. Άφιξη στον Πειραιά στις 08:10 και άμεση αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεση στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη το απόγευμα στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

 • Την μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά προς Πάτμο σε οικονομική θέση και επιστροφή από Πάτμο για Πειραιά.
 • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
 • Έμπειρο ξεναγό για ημερήσια ξενάγηση.
 • Έμπειρο επαγγελματία οδηγό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρο διαμονής.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Τις καμπίνες από Πειραιά προς Πάτμο και επιστροφή.
 • Την προαιρετική κρουαζιέρα στους Λειψούς.

!Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραληφθεί τίποτα.