Πάτμος

Το νησί της Αποκάλυψης και του κοσμοπολίτικου στυλ σάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι ψυχικής ανάτασης και εσωτερικής γαλήνης.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 300€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 80€

!!ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Ημέρα 1: Φλώρινα  – Πειραιά – Πάτμο

Αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 22:00 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητές ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 11.00 για το νησί της Αποκάλυψης την Πάτμο. Άφιξη στο νησί στις 17:45. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη Χώρα του νησιού και διανυκτέρευση.Αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 02:00 τα χαράματα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητές ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 15.00 για το νησί της Αποκάλυψης την Πάτμο. Άφιξη στο νησί στις 23:20. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Πάτμο

Πρωινό. Αναχώρηση για το σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου αποσύρθηκε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για να γράψει το προφητικό του έργο την Αποκάλυψη , που όπως λέγεται την έγραψε ο μαθητής του Πρόχορος καθ’ υπαγόρευσή του. Συνεχίζουμε για τη ξακουστή Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (1088 μ.Χ.) που δεσπόζει πάνω από τη Χώρα. Επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής και στην Παναγία Διασώζουσα. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Πάτμος – Λειψοί – Πάτμος

Πρωινό. Αναχώρηση για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς, που η παράδοση τους θέλει να είναι η μυθική Ωγυγία, το νησί της νύμφης Καλυψούς. Στους Λειψούς θα επισκεφθούμε την Παναγία του Χάρου, σε μια ειδυλλιακή ως σήμερα τοποθεσία, κτισμένη από μοναχούς της Πάτμου, σε βυζαντινό ρυθμό, στα τέλη του 16ου αιώνα μ.Χ. Ιερό κειμήλιο της εκκλησίας η εικόνα της Παναγίας, η οποία ιστορείται να κρατά τον Χριστό όχι ως βρέφος αλλά κρεμασμένο νεκρό στο σταυρό του μαρτυρίου. Γι’ αυτό και ονομάστηκε «Παναγιά του Χάρου». Επιστροφή στην Πάτμο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Πάτμος εν πλω

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Στη συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα στο Κάθισμα των Αγίων Πάντων, στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Σκάλας. Η παρουσία όμως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, “της πάντων χαράς” επισκίασε την τιμή των Αγίων Πάντων και καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση το χώρο, ως “Κάθισμα Παναγιάς Κουμάνας”. Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις παραθαλάσσιες περιοχές Κάμπο και Μελόη. Γεύμα. Επιστροφή στη Χώρα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 23:55  για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 5: Πάτμος εν πλω

Άφιξη στον Πειραιά στις 08:05. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στην πόλη μας, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και συνοδεύει τους εκδρομείς καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά-Πάτμο – Πειραιά σε οικονομική θέση.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις και παραμονή την τελευταία ημέρα ως αργά σε ξενοδοχείο στην Πάτμο
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!!Η Πάτμος είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό με αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτισμική και κυρίως θρησκευτική κληρονομιά. Είναι ένας πνευματικός φάρος που ακτινοβολεί στα πέρατα του κόσμου, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν για να βιώσουν την μοναδική του θεϊκή και μυστηριακή αύρα.!!