Παράλια Μαύρης Θάλασσας – Ρουμανία

Μπουργκάς , Αγχίαλος ,Μεσημβρία , Βάρνα, Κωστάντζα, Βουκουρέστι

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 385€/άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου 99€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Μπουργκάς

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί από το Νέο Πάρκο και αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είσοδος στην Βουλγαρία και μέσω Σβίλεγκραντ και Τοπόλοφγκραντ, διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή στις ήπιες πλαγιές της Στράντζας, θα φτάσουμε στην Μαύρη Θάλασσα, στον Πύργο Μπουργκάς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας, γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η ΜπουργκάςΑγχίαλο – Μεσημβρία – Βάρνα – Κωνστάντζα

Πρωινό και περιήγηση στο Μπουργκάς, την Ελληνική αποικία Πύργος, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα στην θέση όπου υψωνόταν ένας παλιός βυζαντινός πύργος. Αποτελεί μεγάλο βιομηχανικό κέντρο με πολλά τουριστικά αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι το Επαρχιακό Μουσείο της Ιστορίας που ιδρύθηκε το 1925. Το εθνογραφικό μουσείο έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία αφού φιλοξενεί παραδοσιακές ενδυμασίες, τελετουργικά αξεσουάρ υφάσματα και κεντήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που φημίζεται για τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τον ξύλινο βωμό. Ένα άλλο εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι η Αρμενική εκκλησία. Στην συνέχεια Αναχώρηση για την παραθαλάσσια Μεσημβρία, την Πόλη με τις 42 εκκλησιές. Στην πόλη υπάρχουν αρκετές καλοδιατηρημένες εκκλησίες όπως της Παναγίας Ελεούσες του 6ου αιώνα, η αλειτούργητη εξαιρετικής αρχιτεκτονικής εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, η Αγία Σοφία (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙV ο <<Παναγιότατος >> πήγαινε για θεραπεία. Η παλιά πόλη προστατεύεται ως χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας από τη Unesko. Τελευταία μας επίσκεψη η Βάρνα. Η Βάρνα η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, η πιο γραφική λουτρόπολη της Βουλγαρίας, χτισμένη στους πρόποδες του Φραγκέσκο πλατό. Η πόλη περηφανεύεται για τις παραλίες της , τα όμορφα πάρκα και κήπους στις προκυμαίες της. Στη Βάρνα θα δούμε το καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το δραματικό θέατρο, τα ρωμαϊκά λουτρά και το εντυπωσιακό ενυδρείο. Χρόνος ελεύθερος στο πεζόδρομο της πόλης. Επόμενος σταθμός η Κωνστάντζα Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Κωνστάντζα – Βουκουρέστι – Ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη, την Στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Βουκουρέστι – Σινάια – Μπραν – Μπρασώφ –Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στην Σινάια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο, απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία. Τέλος αναχώρηση για το  Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Βουκουρέστι – Σινάια – Μπραν – Μπρασώφ –Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής. Με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Tη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
  • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.