Πανόραμα Πελοποννήσου

Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και φύση. Η Πελοπόννησος είναι πολλά παραπάνω από μία ακτογραμμή με εντυπωσιακές παραλίες.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 495€ /άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αράχοβα – Δελφοί –  Γαλαξίδι – Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών συνεχίζουμε για την γραφική Αράχοβα όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε «τον ομφαλό της Γης», τους Δελφούς. Θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι. Χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Στη συνέχεια μέσω Ναυπάκτου, διασχίζουμε τη γέφυρα Αντιρρίου – Ρίου για να  φθάσουμε στην πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, την Πάτρα το πιο σημαντικό λιμάνι και μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Πάτρα – Ολυμπία – Καλαμάτα

Πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της «Αρχαίας Ολυμπίας» όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά την ξενάγηση μας αναχωρούμε για την όμορφη Καλαμάτα όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Καλαμάτα – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλο  – Καλαμάτα

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το επιβλητικό Βενετσιάνικο τριγωνικό φρούριο της Κορώνης, η οποία είναι μια από τις ομορφότερες πολιτείες της παραλιακής Μεσσηνίας.  Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόφου όπου δεσπόζει το περίφημο κάστρο, το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της Φοινικούνταςγια να πιούμε τον καφέ μας και αμέσως μετά θα μεταβούμε στην γραφική Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα. Τελευταίος μας σταθμός η Πύλος, η όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα και το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ’ιδίων. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Καλαμάτα – Σπήλαιο Διρού – Αρεόπολη – Γυθειο – Σπάρτη

Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το περίφημο σπήλαιο Δυρού που θεωρούνταν η πύλη του Άδη και είναι ένα από τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα, για 1200m περίπου, και ακολουθεί 200m περίπου περπάτημα. Η όλη ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα. Λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκεται το νεολιθικό μουσείο με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που θα ολοκληρώσουν την εικόνα σας για τη ζωή στη νεολιθική εποχή. Επόμενη στάση το χωριό Αρεόπολη, η οποία είναι χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, και πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Συνεχίζουμε προς το πανέμορφο Γύθειο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας. Ελεύθερος χρόνος σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες της περιοχές για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.   

Ημέρα 5η Σπάρτη – Ελαφόνησος  – Μονεμβασιά – Σπάρτη 

Μετά το πρωινό ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα του νομού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεση μας να απολαύσουμε το τοπίο της Μονεμβασιάς, να περπατήσουμε στα μαγευτικά σοκάκια ή να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η Σπάρτη – Ισθμός Κορίνθου – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Φλώρινα

Πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής. Πρώτη μας στάση η Κόρινθος και η παλιά γέφυρα της, όπου θα θαυμάσουμε τον φημισμένο και ιστορικό Ισθμό της Κορίνθου. Αμέσως μετά συνεχίζουμε προς Φλώρινα με ενδιάμεσες στάσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

 • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
 • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας.
 • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
 • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στην Πύλο
 • Μία διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Πάτρα με πρωινό.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Καλαμάτα με πρωινό.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Σπάρτη με πρωινό.
 • Τον φόρο διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Τα εισιτήρια καραβιών από Πούντα προς Ελαφόνησο και επιστροφή.
 • Την είσοδο στο σπήλαιο Διρού.