Ουρανούπολη – κρουαζιέρα Άγιο Όρος

Κόστος ανά άτομο 40€ Η Κρουαζιέρα για το Άγιο Όρος ξεκινάει από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το πλοίο «Καπετάν Φώτης» στις 10:30. Η διάρκεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος είναι τρεις ώρες. Η Ουρανούπολη Χαλκιδικής βρίσκεται ακριβώς λίγο πριν τα σύνορα με το Άγιο Όρος, στο οποίο κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο από τη […]

Επισκόπηση

Κόστος ανά άτομο 40€

Η Κρουαζιέρα για το Άγιο Όρος ξεκινάει από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το πλοίο «Καπετάν Φώτης» στις 10:30. Η διάρκεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος είναι τρεις ώρες.

Η Ουρανούπολη Χαλκιδικής βρίσκεται ακριβώς λίγο πριν τα σύνορα με το Άγιο Όρος, στο οποίο κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα με πλοίο. Η κρουαζιέρα μας στο Άγιο Όρος προσεγγίζεται από τη Νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου του Άθω.

Η όλη εμπειρία της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος είναι μοναδική. Για 40 λεπτά περίπου μέχρι το πρώτο μοναστήρι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το θαύμα της φύσης η οποία είναι ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι. Μοναδικές παραλίες και άγρια ομορφιά από πράσινο, βουνό, χαράδρες και απότομα βράχια.

Το πρώτο μοναστήρι που συναντάμε είναι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου και στη συνέχεια, Ιερά Μονή Ξενοφώντος, Ιερά Μονή Παντελεήμονος (Ρώσικο), Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, τη Δάφνη (λιμάνι), Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, Ιερά Μονή Γρηγορίου, Ιερά Μονή Διονυσίου, Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και οι σκήτες, Νέα Σκήτη και Αγίας Άννας.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες, να ακούσετε ξενάγηση, να αγοράσετε αναμνηστικά από το πλοίο ή να απολαύσετε από το σνακ – μπαρ οποιοδήποτε ρόφημα. Η ώρα επιστροφής είναι 13:45.

Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε κάποια γραφική ταβέρνα για να απολαύσουμε το γεύμα μας πλάι στο κύμα.

Περιλαμβάνει:

  • Την κρουαζιέρα στο Όρος Άθως
  • Τη μεταφορά από Φλώρινα προς Ουρανούπολη και επιστροφή