Αχρίδα

Τιμή συμμετοχής : 70€/άτομο Επιβάρυνση μονόκλινου: 15€ 1η ημέρα Φλώρινα – Αχρίδα Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 7:00 το πρωί. Μόλις φτάσουμε στα σύνορα της Νίκης και αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος, θα έχουμε σύντομη στάση στα αφορολόγητα (DUTY FREE SHOP) για τα πρώτα μας ψώνια. Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την […]

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 70€/άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 15€

1η ημέρα Φλώρινα – Αχρίδα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 7:00 το πρωί. Μόλις φτάσουμε στα σύνορα της Νίκης και αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος, θα έχουμε σύντομη στάση στα αφορολόγητα (DUTY FREE SHOP) για τα πρώτα μας ψώνια. Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την πανέμορφη Αχρίδα η οποία είναι χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Πρώτος σταθμός η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Συνεχίζουμε προς το σπίτι του Ρόμπη, όπου στεγάζεται το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο της πόλης το οποίο και θα επισκεφθούμε, ιδανικός προορισμός για τους λάτρες τις τέχνης. Συνεχίζουμε προς τις παρυφές της πόλης ανάμεσα στα σπίτια όπου βρίσκεται το Ρωμαϊκό θέατρο 5.000 θέσεων του 1ου αιώνα μ.Χ.. Ανηφορίζουμε, περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια και φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της πόλης όπου βρίσκεται το Φρούριο του Σαμουήλ, ένα από τα μεγαλύτερα της ευρύτερης περιοχής με καταπληκτική θέα. Μέσα στο φρούριο, βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κλήμεντος η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος του 13ου αιώνα και είναι φιλοτεχνημένη με ένα νέο τρόπο διακόσμησης, που ξεφεύγει από τις ανατολικές επιδράσεις. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά προκειμένου να κάνουμε τις βόλτες, τα ψώνια μας, να πιούμε το καφέ μας ή να γευματίσουμε. Τέλος θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε εντελώς δωρεαν ένα χαλαρωτικό Spa στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Αχρίδα – Στρούγκα – Φλώρινα

Μετά το πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Στη συνέχεια,  μεταφορά στην πόλη της Στρούγκας για βόλτα στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. Αφού ολοκληρώσουμε τις τελευταίες βόλτες μας και ψώνια, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βραδάκι στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Tη μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
  • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Δωρεάν χρήση εσωτερικής πισίνας, σπα και γυμναστηρίου.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.