Αχρίδα

Η Αχρίδα είναι μία από τις ομορφότερες αρχιτεκτονικά πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Λίμνη Οχρίδα και η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η Οχρίδα μνημονεύεται ότι άλλοτε είχε 365 εκκλησίες, μια για κάθε μέρα του χρόνου,και έχει αναφερθεί ως “Ιερουσαλήμ (των Βαλκανίων)”. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και θυμίζει στην τοπογραφία της νησί. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της κατεχόμενης Μακεδονίας, νοτιοδυτικά των Σκοπίων και δυτικά της Ρέσεν και του Μοναστηρίου. Η Αχρίδα σήμερα είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Μακεδονίας. Ο πληθυσμός της είναι 56.520 κάτοικοι, ενώ τα 30 πολιτιστικά μνημεία ελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών: ανάμεσα τους οι πολλές Βυζαντινές εκκλησίες, το μεσαιωνικό κάστρο του τσάρου Σαμουήλ, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Το 1979 και το 1980 η Οχρίδα και η ομώνυμη λίμνη έγιναν δεκτές από την UNESCO ως Πολιτιστικό και Φυσικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η Οχρίδα είναι ένα από τα μόνο 28 μνημεία που αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι τόσο Πολιτιστικά όσο και Φυσικά μνημεία.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 20€/άτομο

Ημερήσια Εκδρομή

Συγκέντρωση στο Νέο Πάρκο και αναχώρηση από την πόλη της Φλώρινας στις 7:00 το πρωί. Λίγο αργότερα φτάνουμε στα σύνορα της Νίκης και αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος, θα έχουμε σύντομη στάση στα αφορολόγητα (DUTY FREE SHOP) για τα πρώτα μας ψώνια.

Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την πανέμορφη Αχρίδα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια, στα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης, όπως αυτές της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Κλήμη. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τις βόλτες και τα ψώνια μας, να πιούμε τον καφέ μας και να γευματίσουμε. Για τους λάτρεις της τέχνης, προτείνεται επίσκεψη στο σπίτι του Ρόμπη, όπου στεγάζεται το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο της πόλης.

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Όσιου Ναούμ, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στη νότια πλευρά της λίμνης, χτισμένο το 10ο αιώνα σε μια περιοχή που ήταν ολόκληρη έδρα της Ελληνοορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για Ελλάδα και μέσω Νίκης φτάνουμε γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εικόνες, στη Φλώρινα.

Απαραίτητα:

  • Διαβατήριο  ή ταυτότητα  νέου τύπου.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.