Ναύπλιο – Ύδρα – Σπέτσες

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές, η Πελοπόννησος έχει κερδίσει, χάρη στις εναλλαγές του τοπίου και τον ιστορικό της πλούτο, το στοίχημα με κάθε είδους ταξιδιώτη και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις, ζωντανές πρωτεύουσες νομών, με φεστιβάλ και πολιτιστικές δραστηριότητες, μοναδικές διαδρομές, βουνά, ποτάμια, λίμνες και παραλίες αποτελούν πόλους έλξης για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 200 €/άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 85€.
!! ΜΟΝΟ 40€ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ !!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πάτρα – Τολό 

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού για την Άρτα όπου και θα επισκεφθούμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας. Συνεχίζουμε με προορισμό την Πάτρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την κρεμαστή Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Άφιξη στην Πάτρα και προσκύνημα στην εκκλησία του Άγιου Ανδρέα. Επόμενος προορισμός μας το Τολό, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με περίπου 2500 κατοίκους του νομού Αργολίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στο Ναύπλιο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Τολό – Ναύπλιο

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της περιοχής. θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Επόμενος σταθμός οι Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο, ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, προκειμένου να θαυμάσουμε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο, μοναδικό για την ακουστική του. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια κοντινή παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τολό, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπέτσες –Ύδρα (Προαιρετική κρουαζιέρα)

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια κρουαζιέρα στα πανέμορφα νησιά Σπέτσες και Ύδρα. Άφιξη στο νησί της Μπουμπουλίνας της Σπέτσες, νησί που γοητεύει τους επισκέπτες, περισσότερο με το γραφικό του λιμανάκι, τις ταβέρνες και τα παϊτόνια. Επίσκεψη στο σπίτι της Μπουμπουλίνας, στο μουσείο των Σπετσών όπου στεγάζεται στην οικία Χατζηγιάννη – Μέξη. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο παλιό λιμάνι όπου ήταν το Μοναστήρι που έμεινε ο αδελφός του Ναπολέοντα. Επόμενος σταθμός μας η Ύδρα, με την ιστορική της αρχιτεκτονική άριστα διατηρημένη, φημισμένη για τις μετακινήσεις – μεταφορές που γίνονται με τα γαϊδουράκια. Ένα από τα πιο όμορφα νησιά με τεράστια ναυτική παράδοση. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αρχοντικό του Τομπάζη, του Κουντουριώτη, του Βουδούρη, καθώς και την Μητρόπολη (17ος αιώνας) με το μαρμάρινο καμπαναριό και τον πλούτο της εσωτερικής διακόσμησης. Επιστροφή το απόγευμα στο Τολό και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Τολό – Φλώρινα

Πρόγευμα και κατόπιν παίρνουμε  το δρόμο της επιστροφής. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Ρίο-Αντίρριο περνάμε πάνω από την κρεμαστή γέφυρα, Άρτα, Ιωάννινα και φτάνουμε αργά το βράδυ στην Φλώρινα.

Περιλαμβάνει

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Τολό.
  • Τα πρωινά σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την προαιρετική κρουζιέρα σε Ύδρα Σπέτσες.