Ναύπλιο – Ύδρα – Σπέτσες

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές, η Πελοπόννησος έχει κερδίσει, χάρη στις εναλλαγές του τοπίου και τον ιστορικό της πλούτο, το στοίχημα με κάθε είδους ταξιδιώτη και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις, ζωντανές πρωτεύουσες νομών, με φεστιβάλ και πολιτιστικές δραστηριότητες, μοναδικές διαδρομές, βουνά, ποτάμια, λίμνες και παραλίες αποτελούν πόλους έλξης για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής:  175€ /άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 70€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πάτρα – Τολό

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού για την Άρτα όπου και θα επισκεφθούμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας. Συνεχίζουμε με προορισμό την Πάτρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την κρεμαστή Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Άφιξη στην Πάτρα και προσκύνημα στην εκκλησία του Άγιου Ανδρέα. Επόμενος προορισμός μας το Τολό, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με περίπου 2500 κατοίκους του νομού Αργολίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στο Ναύπλιο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Τολό – Ναύπλιο

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της περιοχής. θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Επόμενος σταθμός οι Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο, ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, προκειμένου να θαυμάσουμε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο, μοναδικό για την ακουστική του. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια κοντινή παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τολό, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπέτσες –Ύδρα (Προαιρετική κρουαζιέρα)

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στην πόλη τη Ξάνθης. Η Ξάνθη είναι από τις λίγες επαρχιακές πόλεις που μπορεί να συνδυάσει βουνό και θάλασσα σε πολύ μικρή απόσταση. Είναι ιδανική και για χειμώνα αλλά και για καλοκαίρι. Το τοπίο είναι μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου, κατευθυνόμαστε στο ξακουστό παζάρι της ξανθής όπου θα υπάρχει ατομικός ελεύθερος χρόνος (ψώνια, καφές ή περίπατος στην παλαιά πόλη). Επόμενος προορισμός μας η Λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος.  Η λίμνη Βιστωνίδα, η 4η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στην περιοχή και προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Μοναδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το εκκλησάκι του μετοχίου της Μονής Βατοπεδίου, ο Άγιος Νικόλαος, όπως και το παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας, τα οποία και θα επισκεφθούμε στη συνέχεια της περιήγησής μας. Το συγκρότημα είναι κτισμένο πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος. Το Πόρτο Λάγος αποτελεί ένα γραφικό ψαροχώρι, που ανήκει στο Δήμο Αβδήρων. Εν συνεχεία επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Καβάλα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Τολό – Φλώρινα

Πρόγευμα και κατόπιν παίρνουμε  το δρόμο της επιστροφής. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Ρίο-Αντίρριο περνάμε πάνω από την κρεμαστή γέφυρα, Άρτα, Ιωάννινα και φτάνουμε αργά το βράδυ στην Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Τολό.
  • Τα πρωινά σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την προαιρετική κρουαζιέρα σε Ύδρα Σπέτσες.

! Ενδέχεται διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή του προγράμματος, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του.