Ναύπλιο – Μονεμβασιά

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές, η Πελοπόννησος έχει κερδίσει, χάρη στις εναλλαγές του τοπίου και τον ιστορικό της πλούτο, το στοίχημα με κάθε είδους ταξιδιώτη και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις, ζωντανές πρωτεύουσες νομών, με φεστιβάλ και πολιτιστικές δραστηριότητες, μοναδικές διαδρομές, βουνά, ποτάμια, λίμνες και παραλίες αποτελούν πόλους έλξης για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής:  185€ / άτομο

Ημέρα 1η: Φλώρινα – Πάτρα – Τολό

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 8.00 το πρωί από το Νέο Πάρκο, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού για την Άρτα όπου και θα δούμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας. Συνεχίζουμε με προορισμό την Πάτρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την κρεμαστή Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Άφιξη στην Πάτρα και προσκύνημα στην εκκλησία του Άγιου Ανδρέα. Επόμενος προορισμός μας το Τολό, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με περίπου 2500 κατοίκους του νομού Αργολίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στο Ναύπλιο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Τολό – Ναύπλιο

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της περιοχής. θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Επόμενος σταθμός οι Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο, ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, προκειμένου να θαυμάσουμε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο, μοναδικό για την ακουστική του. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες ή καφέ στο πανέμορφο Ναύπλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τολό, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Τολό – Σπάρτη – Μονεμβασιά

Πρόγευμα και αναχώρηση για Σπάρτη προκειμένου να επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της περιοχής. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την Μονεμβάσια. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς». Μπαίνοντας στην καστροπολιτεία ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Το απόγευμα επίσκεψη στον Μυστρά. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και βρίσκεται έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Τολό – Φλώρινα

Πρόγευμα και αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Ρίο-Αντίρριο περνάμε πάνω από την κρεμαστή γέφυρα, Άρτα, Ιωάννινα και φτάνουμε αργά το βράδυ στην Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Tη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Τολό με πρωινό.
  • Την ημερήσια εκδρομή στη Μονεμβασιά.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.