Ναυπλιώτικο καρναβάλι – Ορεινή Αρκαδία

Κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα.

Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Μια πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη όπου θα θέλετε να μείνετε για πάντα.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 230€/άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου: 110€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Ναύπλιο

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών φτάνουμε στο Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Λεβίδι – Βυτίνα – Δημητσάνα – Στεμνίτσα  –  Καρύταινα

Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια πανέμορφη ορεινή εκδρομή µας. Αφού περάσουμε τα χωριά Καψιά και Λεβίδι, φθάνουμε στο λαμπερό διαμάντι του βουνού τη Βυτίνα. Σε υψόμετρο 1033 µ. σε μια κατάφυτη περιοχή θα περιπατήσουμε στον Δρόμο της Αγάπης και στα γραφικά δρομάκια της. Επόμενος  σταθμός µας η Δηµητσάνα, µε πλούσιες ιστορικές μνήμες, τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καλντερίμια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια καθιστούν τη Δηµητσάνα μια αρχοντική κωμόπολη. Εδώ θα γευματίσουμε εξ ιδίων µε τις παραδοσιακές νοστιμιές του χωριού και θα συνεχίσουμε για τη Στεµνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα µε τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καµάρες (θυµίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεµνιτσιώτες ήταν διάσημοι για τις επιδόσεις τους στη µμεταλλουργία και οι καμπάνες ορισμένων από τις πιο φημισμένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωρών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι ομορφιές της εκδρομής µας δεν τελείωσαν. Κατευθυνόμαστε προς Καρύταινα. Ύστερα από έναν όμορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ναύπλιο –  Επίδαυρος – Παλαμήδι – Αναπλιώτικο Καρναβάλι

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της περιοχής. θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Αρχαία Επίδαυρο, ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, προκειμένου να θαυμάσουμε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο, μοναδικό για την ακουστική του. Στην συνέχεια αναχωρούμε για επισκεφτούμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο αλλά και την παλιά πόλη του Ναυπλίου όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας.  Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση αρμάτων και ομάδων του αναπλιωτικου καρναβαλιού. Αφού πέσει η αυλαία του Καρναβαλιού, με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, μέσω πυροτεχνημάτων, που θα λάμψουν στον ουρανό, στέλνοντας για μια ακόμη χρονιά μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ναύπλιο – Μυκήνες – Φλώρινα

Πρόγευμα και κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Πρώτη στάση στις Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Έπειτα η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Ρίο-Αντίρριο περνάμε πάνω από την κρεμαστή γέφυρα, Άρτα, Ιωάννινα και φτάνουμε αργά το βράδυ στην Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Ναύπλιο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Φόρο διανυκτέρευσης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.