Ναύπλιο – Ύδρα – Σπέτσες

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές, η Πελοπόννησος έχει κερδίσει, χάρη στις εναλλαγές του τοπίου και τον ιστορικό της πλούτο, το στοίχημα με κάθε είδους ταξιδιώτη και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις, ζωντανές πρωτεύουσες νομών, με φεστιβάλ και πολιτιστικές δραστηριότητες, μοναδικές διαδρομές, βουνά, ποτάμια, λίμνες και παραλίες αποτελούν πόλους έλξης για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής:  270€ /άτομο.
!! ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ !!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Πάτρα – Ναύπλιο

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση αναχωρούμε με προορισμό  το Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στο Ναύπλιο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Ναύπλιο

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της περιοχής. θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Επόμενος σταθμός οι Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο, ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, προκειμένου να θαυμάσουμε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο, μοναδικό για την ακουστική του. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια κοντινή παραλία. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου και θα παρακολουθήσουμε την παράσταση ‘Γίνεται δέντρο το Πουλί;’ του Χρήστου Χωμενίδη και μουσική του συντοπίτη μας Γιώργου Χρυσικού ένα έργο εμπνευσμένο από τον Ίωνα του Ευριπίδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τολό, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπέτσες – Ύδρα (προαιρετική κρουαζιέρα)

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια κρουαζιέρα στα πανέμορφα νησιά Σπέτσες και Ύδρα. Άφιξη στο νησί της Μπουμπουλίνας της Σπέτσες, νησί που γοητεύει τους επισκέπτες, περισσότερο με το γραφικό του λιμανάκι, τις ταβέρνες και τα παϊτόνια. Επίσκεψη στο σπίτι της Μπουμπουλίνας, στο μουσείο των Σπετσών όπου στεγάζεται στην οικία Χατζηγιάννη – Μέξη. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο παλιό λιμάνι όπου ήταν το Μοναστήρι που έμεινε ο αδελφός του Ναπολέοντα. Επόμενος σταθμός μας η Ύδρα, με την ιστορική της αρχιτεκτονική άριστα διατηρημένη, φημισμένη για τις μετακινήσεις – μεταφορές που γίνονται με τα γαϊδουράκια. Ένα από τα πιο όμορφα νησιά με τεράστια ναυτική παράδοση. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αρχοντικό του Τομπάζη, του Κουντουριώτη, του Βουδούρη, καθώς και την Μητρόπολη (17ος αιώνας) με το μαρμάρινο καμπαναριό και τον πλούτο της εσωτερικής διακόσμησης. Επιστροφή το απόγευμα στο Τολό και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ναύπλιο – Μυκήνες –  Φλώρινα

Πρόγευμα και κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Πρώτη στάση στις Μυκήνες όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Έπειτα η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Ρίο-Αντίρριο περνάμε πάνω από την κρεμαστή γέφυρα, Άρτα, Ιωάννινα και φτάνουμε αργά το βράδυ στην Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Victoria στο Ναύπλιο με πρωινό
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσημο διπλωματούχο ξεναγό για ξενάγηση στις  Μυκήνες και Επίδαυρο.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Φόρο διανυκτέρευσης

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Το εισιτήριο της παράστασης Γίνεται δέντρο το Πουλί; ή Οιδίπους επί Κολωνώ.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.