Δελφοί – Ναύπακτο – Μεσολόγγι – Αράχωβα

Στη Ναύπακτο ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει. Αυτά που πέρασαν και αυτά που υπάρχουν συμπυκνώνονται σε πολύχρωμες εικόνες, από τις οποίες το μάτι δεν «ξεκολλά».

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 185 €/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κήπος Ηρώων  Μεσολόγγι Βοτανικός Κήπος – Ναύπακτο

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 7:30  με προορισμό την πόλη της Ναυπάκτου αφού κάνουμε μία πρώτη στάση για καφέ. Αμέσως μετά συνεχίζουμε τον προορισμό μας προς την θρυλική πόλη του Μεσολογγίου όπου θα επισκεφτούμε το κήπο των Ηρώων και θα γευματίσουμε σε μια παραλιακή ταβέρνα. Επόμενος προορισμός ο Βοτανικός κήπος «Ζέλιος ΓΗ», ένας μικρός επίγειος παράδεισος στην Δυτική Ελλάδα όπου με μεράκι, ξεχωριστή καλαισθησία και μετά από μια δεκαετία εργασιών, δημιούργησε η οικογένεια Ζέλιου. Το απόγευμα αναχωρούμε προς την Ναύπακτο και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Ακολουθεί προαιρετική Βραδινή έξοδος για δείπνο σε κάποια κοντινή ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Ναύπακτος – Δελφοί – Αράχωβα  

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τους Δελφούς, όπου οι αρχαίοι αποκαλούσαν «Ομφαλό της Γης». Κανένα σημείο στην Ελλάδα δε συναγωνίζεται τη θέση αυτή με το Επιβλητικό μεγαλείο του φυσικού σκηνικού της και τον εξαίρετο τρόπο με τον οποίο το περιβάλλουν τα αρχαία  ερείπια.  Ακολουθεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου θα μας περιμένει η ξεναγός για ξενάγηση στο μουσείο και στον Ιερό χώρο. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Ναό του Απόλλωνα, στον Θησαυρό των Αθηναίων, στον βωμό των Χίων, στη στοά των Αθηναίων, στο θέατρο, στο Στάδιο, στο Γυμνάσιο, στην Κασταλία πηγή, στον Θόλο, στο Ιερό της Αθηνάς Προναίας. Αντίστοιχα εκθέματα, είναι ο παγκοσμίως γνωστός αναβάτης του Ηνίοχου, η Ζωοφόρος των Σιφνίων, οι Διόσκουροι κ.λ.π. Στην συνέχεια αναχωρούμε για Αράχωβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και να απολαύσουμε το καφέ μας στο γραφικό χωριό. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ιτέα – Άμφισσα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό την Άμφισσα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια μικρή γνωριμία με την πόλη. Επόμενος προορισμός η Ιτέα όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση και στη συνεχεία άφιξη στο Γαλαξίδι όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τους θαλασσινούς μεζέδες μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ναύπακτος – Άρτα – Κορωνησία  – Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό την θρυλική πόλη της Άρτας  με το ιστορικό γεφύρι που ενώνει τις όχθες του ποταμού  Άραχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Έπειτα συνεχίζουμε με μια απόδραση προσφορά του γραφείου μας σε ένα μέρος με έντονη φυσική ομορφιά που αξίζει να ανακαλύψετε την Κορωνησία. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ Ακτίου και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομα του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας. Ο δρόμος προς το όμορφο ψαροχώρι σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει γιατί στην ουσία είναι μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε δυο λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιού με τοπία τριγύρω ειδυλλιακά και εξωτικά. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το γεύμα μας και αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών φθάνουμε αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).