Ναύπακτο – Ιτέα – Γαλαξίδι – Μεσολόγγι – Κορωνησία

Στη Ναύπακτο ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει. Αυτά που πέρασαν και αυτά που υπάρχουν συμπυκνώνονται σε πολύχρωμες εικόνες, από τις οποίες το μάτι δεν «ξεκολλά».

Επισκόπηση

Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Νομού Φλώρινας

Τιμή συμμετοχής: 120 €/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κήπος Ηρώων  Μεσολόγγι – Βοτανικός Κήπος –Ναύπακτο

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 7:30  με προορισμό την πόλη της Ναυπάκτου αφού κάνουμε μία πρώτη στάση για καφέ. Αμέσως μετά συνεχίζουμε τον προορισμό μας προς την θρυλική πόλη του Μεσολογγίου όπου θα επισκεφτούμε το κήπο των Ηρωών και θα γευματίσουμε σε μια παραλιακή ταβέρνα. Επόμενος προορισμός ο Βοτανικός κήπος «Ζέλιος ΓΗ», ένας μικρός επίγειος παράδεισος στην Δυτική Ελλάδα όπου με μεράκι, ξεχωριστή καλαισθησία και μετά από μια δεκαετία εργασιών, δημιούργησε η οικογένεια Ζέλιου. Το απόγευμα αναχωρούμε προς την Ναύπακτο και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ι.Μ. Οσίου Λουκά – Αράχοβα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το Γαλαξίδι όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το καφέ μας και αμέσως μετά για την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, προσκύνημα και συνεχίζουμε προς τον επόμενο προορισμό μας τη δημοφιλή Αράχοβα. Περπατώντας στα σοκάκια της υπέροχα στολισμένης κωμόπολης, κτισμένη στις νότιες πλαγιές του όρους Παρνασσού, μπορείτε να επισκεφθείτε τα όμορφα μικρά καταστήματα και να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή το απόγευμα  για το ξενοδοχείο μας στη Ναύπακτο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ναύπακτος Ναύπακτος – Κορονησία  – Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό την θρυλική πόλη της Άρτας  με το ιστορικό γεφύρι που ενώνει τις όχθες του ποταμού  Άραχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Έπειτα συνεχίζουμε με μια απόδραση προσφορά του γραφείου μας σε ένα μέρος με έντονη φυσική ομορφιά που αξίζει να ανακαλύψετε την Κορνονήσια. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ Ακτίου και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομα του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας. Ο δρόμος προς το όμορφο ψαροχώρι σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει γιατί στην ουσία είναι μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε δυο λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιού με τοπία τριγύρω ειδυλλιακά και εξωτικά. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το γεύμα μας και αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών φθάνουμε αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  •  Δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).

!!! Κατόπιν απαίτησης  του σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ για την συμμετοχή σας στην εκδρομή απαιτείτε:

  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου)
  • Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ.
  • Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών
  • Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών