Μυτιλήνη

Λέσβος, ένα κομμάτι γης, που κόπηκε από την Μικρα Ασία για να απομακρυνθεί μέσα στα γαλανά νερά του Αιγαίου, ένα καταστολισμένο με λουλούδια καράβι, όπως την χαρακτήρισε ο Στρατής Μυριβήλης, που πλέει ανέμελα στο πέλαγος… Τα χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων, σε συνδυασμό με τα απέραντα πευκοδάση, δίνουν το ασημοπράσινο χρώμα τους στο νησί με το σχήμα πλατανόφυλλου, όπως το περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Ελύτης…

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 270€ /άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 75€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Καβάλα– Μυτιλήνη 

Αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 2:30 τα χαράματα, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την όμορφη Μυτιλήνη στις 08:00. Άφιξη στη Μυτιλήνη στις 18:00, αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Μυτιλήνη – Άγιος Ραφαήλ – Ταξιάρχης 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε  το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ το οποίο βρίσκεται πάνω από την κωμόπολη της Θερμής στο ύψωμα Καρυές. Εκεί φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, γνωστό για τη θαυματουργή εικόνα του φτιαγμένη από αίμα και πηλό. Ο Ταξιάρχης είναι προστάτης και πολιούχος του Μανταμάδου αλλά θεωρείται και προστάτης ολόκληρου του νησιού. Μέχρι σήμερα η εικόνα του, προκαλεί δέος με το αυστηρό ύφος του Αρχάγγελου, τα μεγάλα μάτια και το μαύρο χρώμα, τη φοβερή ρομφαία και τα επιχρυσωμένα φτερά. Η εικόνα στο εσωτερικό του ναού, είναι μία από τις ελάχιστες ανάγλυφες εικόνες σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε κάποια κοντινή παραλία για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το μπάνιο μας και τον απογευματινό μας καφέ με θέα την θάλασσα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική έξοδος στην πόλη της Μυτιλήνης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Μυτιλήνη– Μόλυβος

Πρωινό και αναχώρηση για το Β.Δ. κομμάτι του νησιού, διασχίζοντας μια όμορφη διαδρομή με γραφικά χωριά, όπως την Καλλονή με τις αλυκές της, φτάνουμε στο σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού τη Μονή Λειμώνος του Αγίου Ιγνατίου που αποτελεί το διαμάντι του νησιού. Προσκύνημα, ελεύθερος χρόνος και αμέσως μετά συνεχίζουμε για το ομορφότερο κομμάτι του νησιού, το Μόλυβο ή Μήθυμνα, όπως ήταν το αρχαίο όνομα αυτού του διατηρητέου (από το 1965) παραδοσιακού οικισμού. Είναι αναμφίβολα πολύ γραφικός και δεν είναι τυχαίο που έχουν εγκατασταθεί εδώ αρκετοί Βορειοευρωπαίοι οι οποίοι μαγεύτηκαν από την ομορφιά του. Αμφιθεατρικά χτισμένος σε βράχο, με το κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή, αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Μόλυβο είναι η αρχιτεκτονική των πέτρινων αρχοντικών του. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, να οδηγηθούμε  στη γραφική πλατεία και να καταλήξουμε στο παραδοσιακό λιμανάκι στην άκρη του για φρέσκα θαλασσινά και ψάρια. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την Πέτρα όπου εδώ θα προσκυνήσουμε την Παναγία Γλυκοφιλούσα που είναι χτισμένη στην κορυφή του βράχου με 114 σκαλιά. Η θέα είναι καταπληκτική, προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα γραφικά καλντερίμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Μυτιλήνη – Αγιάσο – Καβάλα – Φλώρινα 

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το ορεινό γραφικό και παραδοσιακό χωριό, την Αγιάσο. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Κοίμησεως της Θεοτόκου, με την ιστορική εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας. Φιλοτεχνημένη με μαστίχα και κερί από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Χρόνος ελεύθερος για ένα απολαύσουμε τον καφέ μας ή τα γλυκά κουταλιού στο παραδοσιακό καφενεδάκι  στην πλατεία του χωριού. Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης και ελεύθερος χρόνος για βόλτες ή ψώνια στην οδού Ερμού ή ακόμα και για να απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια στο λιμάνι. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε  στον Ιερό Ναό  Αγίου Θεράποντα ο οποίος είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία του νησιού. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και απόπλους στις 21:40 για Καβάλα. Άφιξη στις 05:10 το πρωί  στο λιμάνι της Καβάλα και αμέσως επιβίβαση στο πούλμαν για άμεση αναχώρηση για την Φλώρινα όπου μετά  τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη  μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων από  Καβάλα προς Μυτιλήνη και επιστροφή.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόρο Διαμονής

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.