Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων – Καλαμπάκα – Μετέωρα

Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, οι σχηματισμοί των «τεκτονικών κέρατων», κατά τους γεωλόγους, δημιουργήθηκαν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων πριν από περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια όταν η θάλασσα που κάλυπτε την περιοχή άρχισε να υποχωρεί, παρασύροντας και στοιβάζοντας πετρώματα στο βυθό, τα οποία με τα χρόνια σταθεροποιήθηκαν.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 15 € /άτομο.

Ημερήσια εκδρομή

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο την Φλώρινας στις 8:00 π.μ., αφού πρώτα περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βόρεια από το ομώνυμο χωριό της Καλαμπάκας, έξω από το πέτρινο δάσος των Μετεώρων. Προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της Μονής.

Έπειτα συνεχίζουμε για τα εντυπωσιακά Μετέωρα. Τα επιβλητικά Μετέωρα  ή  ΄΄Κρεμαστά Μοναστήρια΄΄ είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της UNESCO και αποτελεί την μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος.   θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή αλλιώς Μεγάλο Μετέωρο, που αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη μονή των Μετεώρων, η οποία ιδρύθηκε από τον Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη στα μέσα του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε  το μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι συνδέει το σύγχρονο δρόμο στην είσοδο της μονής. Δεξιά και αριστερά της εισόδου αναπτύσσονται τα κελιά της μονής, και στο ανατολικό τμήμα του περιβόλου βρίσκεται η εστία, ένα μικρό τετράγωνο θολωτό κτίσμα, ο στάβλος και άλλοι βοηθητικοί χώροι της μονής.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Καλαμπάκα, η οποία είναι ριζωμένη στη βορειοδυτική κόγχη της θεσσαλικής γης. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη καθώς και να απολαύσουμε διάφορα τοπικά εδέσματα σε ταβέρνες της περιοχής. Το απόγευμα, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε στην πόλη των Τρικάλων για ένα απαραίτητο καφεδάκι. Αμέσως μετά, ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε αργά το βράδυ στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους σε μουσεία.