Μελένικο – Σαντάνσκι

Ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό ανάμεσα σε εντυπωσιακές αμμώδεις Πυραμίδες και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με ωραία κτίρια, γνωστό για το υπέροχο κρασί του.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 90€ /άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Μελένικο 

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί με προορισμό τα σύνορα Προμαχώνα. Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος διαβατηρίων συνεχίζουμε για Πετρίτσι, βιομηχανική πόλη με καλή κίνηση. Ελεύθεροι στην αγορά της και συνεχίζουμε για Μελένικο, γραφικό παραδοσιακό χωριό ανάμεσα σε εντυπωσιακές αμμώδεις Πυραμίδες και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με ωραία κτίρια, γνωστό για το υπέροχο κρασί του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και έπειτα θα έχουμε στην διάθεση μας έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με αυτό το όμορφο το χωριό. Το βράδυ δείπνο με διασκέδαση όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δωρεάν κρασί. Διαν/ση.

Ημέρα 2η Μελένικο – Σαντάνσκι – Φλώρινα

Πρωινό και αναχωρούμε για το Σαντάνσκι, την όμορφη λουτρόπολη. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Έπειτα συνεχίζουμε για την πανέμορφη λίμνη Κερκίνη, φαγητό και προσωπική γνωριμία με την πόλη. Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Την  διανυκτέρευση  σε 4* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Την συμμετοχή στη βραδινή διασκέδαση με ζωντανή τοπική μουσική.
  • Την εγγύηση για ένα αξέχαστο διήμερο.

Απαραίτητα:

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου
  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου) ή
  • βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ.

Αξίζει να διαβάσεις :

Το Μελένικο είναι ένα παλιό Μακεδονίτικο χωριό 20 χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι η μικρότερη πόλη της Βουλγαρίας με 300 κατοίκους μακριά από τις δόξες του παρελθόντος όπου υπήρξε κέντρο εμπορίου με περισσότερους από 20000 κατοίκους.

Στο Μελένικο μπορούμε να επισκεφτούμε τις υπόγειες στοές και να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί με θέα το καταπληκτικό τοπίο του χωριού.

 Οι περίφημες «Πυραμίδες του Μέλνικ» καλύπτουν τη μικρή κοιλάδα και είναι από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα στη Βουλγαρία καθώς δημιουργούν μια ξεχωριστή εικόνα. Αξιοποιούνται ακόμη και σήμερα από όσους παραγωγούς κρασιού επέλεξαν να συνεχίσουν τις οικογενειακές τους παραδόσεις.

Ένα από τα σημαντικότερα σπίτια σε ολόκληρη τη Βουλγαρία είναι το αρχοντικό του Έλληνα οινοπαραγωγού Κορδόπουλου, χτισμένο το 1754. Το αρχοντικό σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, ενώ στα υπόγειά του συνεχίζεται η παραγωγή του φημισμένου κρασιού. Αξίζει μια ξενάγηση στην πλούσια λαϊκή αρχιτεκτονική του αρχοντικού. Ανατολίτικα διακοσμητικά στοιχεία συνδυάζονται με μπαρόκ από τη Βενετία. Η εύπορη οικογένεια είχε ενσωματώσει στο αρχοντικό τις επιρροές από τα ταξίδια της δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό αξιοθέατο το οποίο έχει μουσειακή αξία για τους επισκέπτες. Κατεβαίνουμε στις υπόγειες σκοτεινές και υγρές κατακόμβες (κελάρια) του αρχοντικού, που χρειάστηκαν 12 χρόνια να κατασκευαστούν, ενώ γύρω μας βρίσκονται γιγάντια βαρέλια κρασιού. Κάποτε ο έμπορος Κορδόπουλος αποθήκευε μέχρι και 300 τόνους κρασί στα κελάρια του.