Λήμνος

Χωριά-αριστουργήματα φτιαγμένα από πέτρα, κάστρα, αξιοθέατα, αρχαϊκά μυστήρια, αλλά και μοναδικά προϊόντα της ηφαιστειακής γης.

Τα πολύ παλιά χρόνια που οι άνθρωποι αρρώσταιναν και κατάλληλο φάρμακο δεν έβρισκαν πουθενά, υπήρχε ένα νησί στο Βόρειο Αιγαίο, που υποσχόταν γιατρειά και ελπίδα. Μερικοί κόκκοι από το θαυματουργό ηφαιστειογενές χώμα του νησιού της Λήμνου ήταν αρκετοί. Σήμερα η ίδια γη παραμένει μια από τις πιο φιλόξενες και συνάμα ανεξερεύνητες του Αιγαίου. Ένα νησί με πολυσχιδή ακτογραμμή, χρυσαφένιες παραλίες, εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο. Με σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς. Με περιζήτητα, από την αρχαιότητα ακόμα, προϊόντα (κρασί, μέλι, τυρί), άφθονο ψάρι, αλλά και φιλόξενους κατοίκους η Λήμνος προσφέρεται, όσο λίγα νησιά, για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές και ανακάλυψη.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 265 €/άτομο.

Συμμετοχή με κουπόνια ΟΠΕΚΑ  105€

Επιβάρυνση μονόκλινου 95€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Καβάλα – Λήμνος

Συγκέντρωση στο νέο πάρκο στις 2.00 τα ξημερώματα και αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την  κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 09:00 για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι άφιξη στη Λήμνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και αναχώρηση για να απολαύσουμε το πρώτο μας μπάνιο σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος για μια πρώτη γνωριμία µε την πόλη της Μυρίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

Ημέρα 2η Μύρινα – Ελεύθερη μέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας σας προτείνουμε να γνωρίσετε τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία και θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο γειτονιές, τον Ρωμαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσετε το παλιό λιμάνι µε το λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσετε το ρωσικό οχυρό της Ντάπιας.  Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε προς μια κοντινή παραλία για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ελεύθερη μέρα

Πρωινό. Μέρα ελεύθερη να χαρείτε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά του βορείου Αιγαίου. Όσοι επιθυμούν (προαιρετικά) μπορούν να επισκεφθούν το γειτονικό νησί Άϊ-Στράτη, όπου έζησε ο Άγιος Ευστράτιος. Ένα νησί με παρθένα φύση, όμορφες αμμουδιές και φιλόξενο κόσμο. Το πανέμορφο αυτό νησί μαζί με την Λήμνο, προσφέρουν αξέχαστες και ήρεμες διακοπές για τον κάθε επισκέπτη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Λήμνος – Καβάλα – Φλώρινα 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το λιμάνι της Μύρινας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα  αναχωρήσουμε στις 08:30 για Καβαλά. Άφιξη στις 12:45 στη Καβάλα και αναχώρηση για Φλώρινα με ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών.  Άφιξη το απόγευμα στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα  – Λήμνο – Καβάλα.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Έμπειρο επαγγελματία οδηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρο διαμονής.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

!Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραληφθεί τίποτα.