Λήμνος

Χωριά-αριστουργήματα φτιαγμένα από πέτρα, κάστρα, αξιοθέατα, αρχαϊκά μυστήρια, αλλά και μοναδικά προϊόντα της ηφαιστειακής γης.

Τα πολύ παλιά χρόνια που οι άνθρωποι αρρώσταιναν και κατάλληλο φάρμακο δεν έβρισκαν πουθενά, υπήρχε ένα νησί στο Βόρειο Αιγαίο, που υποσχόταν γιατρειά και ελπίδα. Μερικοί κόκκοι από το θαυματουργό ηφαιστειογενές χώμα του νησιού της Λήμνου ήταν αρκετοί. Σήμερα η ίδια γη παραμένει μια από τις πιο φιλόξενες και συνάμα ανεξερεύνητες του Αιγαίου. Ένα νησί με πολυσχιδή ακτογραμμή, χρυσαφένιες παραλίες, εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο. Με σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς. Με περιζήτητα, από την αρχαιότητα ακόμα, προϊόντα (κρασί, μέλι, τυρί), άφθονο ψάρι, αλλά και φιλόξενους κατοίκους η Λήμνος προσφέρεται, όσο λίγα νησιά, για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές και ανακάλυψη.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 290 €/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Καβάλα – Λήμνος

Συγκέντρωση στο νέο πάρκο στις 07.00 και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 15:00 για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι άφιξη στις 22:30 στη Λήμνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία µε την πόλη της Μυρίνας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Μύρινα – Κάσπακας

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε να γνωρίσουμε τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο γειτονιές, τον Ρωμαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουμε το παλιό λιμάνι µε το λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουμε το ρωσικό οχυρό της Ντάπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. Η ακτή είναι αμμώδης, πλήρως οργανωμένη και «βλέπει» προς το Άγιο Όρος και την Χαλκιδική. Θα απολαύσουμε το μπάνιο µας, θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων. Θα επισκεφτούμε τον Κάσπακα της Λήμνου, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα χωριά του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ανατολική Λήμνος – Καβείριο – Κοντοπούλι – Πολιόχνη – Μούδρος

Σήμερα μετά το πρωινό θα εξερευνούμε την ανατολική πλευρά του νησιού, εστιάζοντας το ιστορικό μέρος. Κατά τη διαδρομή µας προς το χωριό Βάρος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν απολιθωμένο κορμό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωμένο δάσος του νησιού,  το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Σύντομη στάση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόμενος σταθμός µας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήµνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφά Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν μπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά τη Μύρινα, να µην αποτελέσει έναν από τους σταθμούς του ταξιδιού µας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερο απόγευμα.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Λήμνος – προαιρετική κρουαζιέρα Άη Στράτη 

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στις ομορφιές της Μύρινας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στον Άη Στράτη. Μακριά από τα πολυσύχναστα λιμάνια και τις πολύβουες παραλίες του μαζικού τουρισμού, ένας τόπος γαλήνιος και ανέγγιχτος, το μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, γαληνεύει αλλά και συνάμα γοητεύει τον επισκέπτη με τις καταγάλανες θάλασσες και τις χρυσαφένιες αμμουδιές ενώ σε κάποια από τα λιγοστά ταβερνάκια του νησιού μπορεί να δοκιμάσει ψάρια και αστακούς που μόλις έχουν φέρει οι ντόπιοι ψαράδες. Το απόγευμα επιστροφή στην Λήμνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Λήμνος – Καβάλα – Φλώρινα 

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 09:45 για Καβαλά. Άφιξη στις 12:50 και άμεση αναχώρηση για Φλώρινα με ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών.  Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με Blue Star Ferries Καβάλα  – Λήμνο – Καβάλα.
  • Τις τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο επαγγελματία οδηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρο διαμονής.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Την ημερήσια κρουαζιέρα στον Άη Στράτη.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
! Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραληφθεί τίποτα.