Κέρκυρα

Ταξίδι στην χώρα των Φαιάκων, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, στην Κέρκυρα με την ξεχωριστή και ιδιαίτερη ταυτότητα, με την ιστορική παρουσία από την αρχαιότητα ως την σύγχρονη εποχή, με την καταπληκτική φύση και τα πανέμορφα τοπία.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 205 € /άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 80€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κέρκυρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και αμέσως αναχώρηση για να κάνουμε το μπάνιο μας σε μια γνωστή παραλία, όπου θα έχουμε και χρόνο για φαγητό. Το βράδυ βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας με την μεγάλη πλατεία Σπιανάδα με το περίφημο Λιστόν και τα γνωστά καντούνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Κέρκυρα – Γύρος πόλεως

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Κέρκυρας , το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο , το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα επισκεφθούμε το Πολιούχο της πόλης Άγιο Σπυρίδωνα. Ακολουθεί επίσκεψη και ξεναγηση στο Παλάτι του Αγ. Αχίλλειου, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει η να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στα καταγάλανα νερά ή βόλτα με τις βαρκούλες μέσα στις σπηλιές για να γνωρίσετε τα πανέμορφα κοχύλια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στην πόλη ή προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Παλαιοκαστρίτσα – Άγιος Σπυρίδωνας 

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Προαιρετική διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Κέρκυρα – Φλώρινα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη παλιά πόλη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι το μεσημέρι. Στην συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο ferry boat και άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο για να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ και αργά το βράδυ άφιξη στην Φλώρινα γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.