Κεφαλονιά

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Ιονίου σάς υποδέχεται με εναλλασσόμενα τοπία, γραφικούς ορμίσκους, πολυτελή θέρετρα και κρυστάλλινα νερά.

Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζητημένη, πολυαγαπημένη. Εντός και εκτός συνόρων. Όχι μόνο εξαιτίας της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», που γυρίστηκε εδώ, αλλά και λόγω της ομορφιάς της. Τις αρχοντικές πόλεις της. Τα υπέροχα αξιοθέατά της. Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο, Άσος. Σπήλαιο της Μελισσάνης. Η μεγαλύτερη του Ιονίου, η Κεφαλονιά, με τις συναρπαστικές παραλίες και τα καταπράσινα βουνά υπήρξε πάντα άκρως δημοφιλής προορισμός. Οι κάτοικοί της γλεντζέδες, γελαστοί, «έξω καρδιά». Νησί μεγάλων ποιητών, συγγραφέων, μουσικών. Σας χαρίζει μια ανάλαφρη χαρά και ευδιαθεσία, μια ανεμελιά ζηλευτή και αξέχαστη.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής:  240€ /άτομο.
Επιβάρυνση μονόκλινου 105€.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κεφαλονιά 

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ συνεχίζουμε μέσω της Νέας Εγνατίας οδού με προορισμό το νησί της Κεφαλονιάς. Μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου, φθάνουμε στη Λευκάδα και στο λιμάνι στο Νυδρί όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Φισκάρδο. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το ξενοδοχείο διαμονής μας. Το απόγευμα επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού, το πανέμορφο Αργοστόλι για μία πρώτη γνωριμία με αυτό το όμορφο νησί, βόλτες και φαγητό. Μπορούμε να επισκεφθούμε το γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα και να χαλαρώσουμε στα όμορφα ταβερνάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Κεφαλονιά

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το γύρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης, την όμορφη κωμόπολη της Σάμης και το απαράμιλλης ομορφιάς λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγίας Ευφημίας θα είναι ο επόμενος σταθμός μας για γεύμα εξ ιδίων. Έπειτα θα επισκεφθούμε κάποια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή προς το Βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού βλέπουμε την ιστορική χερσόνησο της Άσσου με το ενετικό κάστρο και φωτογραφίζουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Κεφαλονιά 

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο προκειμένου να επισκεφθούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες. Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, πολιούχου και προστάτη του νησιού, όπου φυλάσσεται και το σκήνωμα του. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο κάστρο του Αγ. Γεωργίου, πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε κάποια από τις όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς προκειμένου να απολαύουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο Αργοστόλι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Κεφαλονιά – Φλώρινα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στο Φισκάρδο, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ και στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο καράβι και ξεκινάμε για το Νυδρί Λευκάδας. Άφιξη στο Νυδρί όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ ιδίων, βόλτες ή ψώνια. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη της Φλώρινας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Νυδρί για Φισκάρδο και αντίστροφα.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
!! Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του.