Καϊμακτσαλάν – Άγιος Αθανάσιος

Ωδή στην Μακεδονίτικη ομορφιά! Τα γραφικά καλντερίμια, οι κολόγουστοι ξενώνες και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια είναι κάποια από αυτά που αποτελούν τον παραδοσιακό αυτό οικισμό και συνεπαίρνουν τους επισκέπτες!

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 10€/άτομο

Ημερήσια Εκδρομή

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 8 το πρωί με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και τον Άγιο Αθανάσιο το πιο κοσμικό χωριό της Ελλάδας, ένας ιδιαίτερα προβεβλημένος χειμερινός προορισμός, με υψηλών προδιαγραφών παρεχόμενες υπηρεσίες. Το χιονοδρομικό κέντρο  Καϊμακτσαλάν είναι έανς από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς για τους λάτρεις του σκι, είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που ο σκιέρ μπορεί να φτάσει στα 2.480 μέτρα ύψος. Έχει δε τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας, καθώς η ποιότητα του χιονιού είναι εξαιρετική, και το τοπίο στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Βόρα μοναδικό. Το Καϊμακτσαλάν (λευκή κορυφή) των χιονοδρόμων έχει ομαλές πίστες και όλες τις απαιτούμενες παροχές με σαλέ, σχολές και ενοικίαση εξοπλισμού. Θα έχουμε στη διάθεση μας ελεύθερο χρόνο να παίξουμε με το χιόνι, να κάνουμε βόλτα με το τελεφερίκ και να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα στο σαλέ του. Το μεσημεράκι θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα επισκεφθούμε τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο όπου θα απολαύσουμε ένα μοναδικό ταξίδι στην παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια του και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ο Άγιος Αθανάσιος χαρακτηρίστηκε «παραδοσιακός οικισμός» και ξεκίνησε μία καινούργια «παραμυθένια» ζωή. Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλέον προβεβλημένους, δημοφιλείς και δυναμικά αναπτυσσόμενους χειμερινούς προορισμούς της Μακεδονίας. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”.  Μετά από μια γεμάτη όμορφες εικόνες μέρα, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ κατά την COVID-19.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.