Ιταλία Ρώμη – Πομπηία – Βατικανό

Επισκεφθείτε την “Αιώνια πόλη”, την πόλη του Ρωμύλου, του Παζολίνι και φυσικά του Ιούλιου Καίσαρα. Η διαβόητη Φοντάνα ντι Τρέβι, η Πιάτσα Ντι Σπάνια, η Βία Κοντότι, το Βατικανό, το Πάνθεον και οι μοναδικές πλατείες της με τα ομορφα εστιατόρια και τα καφέ σας δίνουν μια υπέροχη αίσθηση αρχαίας ρωμαϊκής ιστορίας και αναγέννησης.

Πρόκειται για µια κλασική πρωτεύουσα στην οποία δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ, ενώ πολύ δύσκολα θα την εξαντλήσετε με μια επίσκεψη. Στο ιστορικό της κέντρο «συνωστίζονται» µεγαλοπρεπή κτίρια, συγκλονιστικοί ναοί, γοητευτικές πλατείες, µεσαιωνικά σοκάκια και ο ποταμός Τίβερης.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 665€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 17:30 μ.μ.,  αφού περάσουμε από Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις συνεχίζουμε με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Μπάρι Ιταλίας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ιταλία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.   

Ημέρα 2η Μπάρι – Πομπηία – Ρώμη

Άφιξη το πρωί στις 09:30 στο Μπάρι και άμεση αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας, την πόλη που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου, θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πύλη του Νέρωνα, την πανέμορφη αρχαία αγορά και την έπαυλη των Βέτρι. Θα θαυμάσουμε επίσης τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, το θέατρο της Πομπηίας, τις κατοικίες των αρχόντων, χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ., τους πετρόστρωτους δρόμους και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Έπειτα συνεχίζουμε για την «αιώνια πόλη» τη Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετική έξοδο για να απολαύουμε τη Ρώμη όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε την Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλίας, θα δούμε τη Plazza Barberini με την κρήνη του Τρίτωνα, και στη συνέχεα θα κατευθυνθούμε στη Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικό φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Αν μας το επιτρέπει ο χρόνος μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας  δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού στη περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ρώμη (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό  και ξενάγηση στην πόλη σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει  τον κάθε επισκέπτη. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι.  Μερικά ακόμα από τα αξιοθέατα που θα δούμε είναι η βίλα Μποργκεζε, το Αυρηλιανό τείχος, τη βία Βένετο, το Καπιτώλιο, τον Μέγα Ιππόδρομο, τα λουτρά Καρακάλα, το Κυρηνάλιο,  τις φυλακές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου,  τον Τίβερη ποταμό και το νησί Τιβερίνα. Μία πανέμορφη αλυσίδα αξιοθέατων που πάντα συγκινεί το ταξιδιώτη. Αμέσως μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος.  Για το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε το Rome by Night, μια ξεχωριστή περιήγηση της πόλης ανάμεσα στα φωταγωγημένα κτίρια της, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η διαφορετική της όψη υπό το φώς των αστεριών. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ρώμη – Μουσεία Βατικανού – Άγιος Πέτρος

Μετά το πρωινό, η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα κορυφαία μουσεία στο κόσμο. Mια μεγάλη μπρούτζινη πύλη θα σας οδηγήσει «ως δια μαγείας» από την Ρώμη στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό.Θα επισκεφτούμε το μουσείο του Βατικανού,  με εκθέματα και θησαυρούς ανεκτίμητης άξιας που ξεκινούν από την Ετρουσκική εποχή και φθάνουν μέχρι τη μοντέρνα τέχνη. Συνεχίζουμε με την Καπέλα Σιξτίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο και τις τοιχογραφίες του ιδίου καθώς επίσης και του Ραφαήλ. Από τα αγάλματα που υπάρχουν εκεί  θαυμασμό προκαλεί η κλασική ομορφιά του Απόλλωνα του Μπελβεντέρε 4ος αιώνας  π.χ.. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στον επιβλητικό ναό του Αγίου Πέτρου με την ομώνυμη πλατεία, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου όπου μεταξύ άλλον θα θαυμάσουμε τον εσωτερικό του ναό με το υπέροχο γλυπτό Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι.  Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση των εκδρομέων στην πλούσια αγορά της Ρώμης και επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ θα είναι αφιερωμένο στην ‘’καρδιά’’ Της πόλης την Πιάτσα Ναβόνα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Ρώμη – Ανκόνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα (αναχώρηση στις 19:30). Εφόσον τακτοποιηθούμε στις καμπίνες, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση και αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ ή το γεύμα μας, πλέοντας στα νερά της Αδριατικής. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 6η Ανκόνα – Ηγουμενίτσα – Φλώρινα

Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Αμέσως μετά, ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

 • Tη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
 • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Διπλωματούχο ελληνόφωνο ξεναγό σε Πομπηία, Βατικάνό και Ρώμη
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Γεύματα στο πλοίο.
 • Φόρο διανυκτέρευσης 6€ ανα δωμάτιο ανά ημέρα
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Απαραίτητα:

 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).