Γύθειο – Μονεμβασιά – Ελαφόνησος

Σπουδαία αρχαία μνημεία,εντυπωσιακά αξιοθέατα, περίλαμπρα μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και ιδιαίτερης ομορφιάς φύση. Η Πελοπόννησος είναι πολλά παραπάνω από μία ακτογραμμή με εντυπωσιακές παραλίες.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 270€ /άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου

!!ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Μυστράς – Σπάρτη

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00. Διέλευση από Ιόνια οδό Ιωαννίνων-Πατρών, όπου κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών κατευθυνόμαστε προς την ερημωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου θα έχουμε μια σύντομη ξενάγηση στο κάστρο του Μυστρά. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος.

Ημέρα 2η  Σπάρτη – ΕλαφόνησοςΜονεμβασιά  

Μετά το πρωινό ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα του νομού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεση μας να απολαύσουμε το τοπίο της Μονεμβασιάς, να περπατήσουμε στα μαγευτικά σοκάκια ή να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η  Σπάρτη  – Αρεόπολη – Σπήλαια Διρού – Γύθειο – Σπάρτη    

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς τον παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό της  Αερόπολης, την πατρίδα των Μαυρομιχαλεων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε την βόλτα μας στους Ταξιάρχες, μητρόπολη της Αρεόπολης, στην ιστορική Πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821 και στα  σοκάκια αλλά και να απολαύσουμε το καφέ μας αλλά και να κάνουμε αγορές τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε προς το Σπήλαιο Δυρού το οποίο θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Χωρίζεται σε τρία διαφορετικά σπήλαια: στο σπήλαιο Bλυχάδα  που  είναι  επισκέψιμο,   και  στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς κάποια κοντινή παραλία για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Αμέσως μετά θα κάνουμε  μια σύντομη επίσκεψη στο Γύθειο για να απολαύσουμε τη βόλτα μας ή τον απογευματινό μας καφέ στους παραλιακούς δρόμους και το λιμανάκι του Γυθείου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

Ημέρα 4η  Σπάρτη – Ναύπακτο – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πανέμορφη Ναύπακτο. Κέντρο της ζωής της πόλης και κύριο αξιοθέατο είναι το ενετικό λιμάνι. Ακόμη και να μη θέλουμε να το επισκεφθούμε, είμαστε αναγκασμένοι καθώς ο κεντρικός δρόμος της πόλης περνάει κυκλικά γύρω από εκεί. Θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επισκεφθούμε τα τείχη του και από τις δύο πλευρές καθώς και το πάρκο που είναι αφιερωμένο στον γνωστό ισπανό συγγραφέα Θερβάντες, άγαλμα του οποίου θα βρούμε όπως κοιτάζουμε τη θάλασσα στην αριστερή πλευρά. Πάνω από την πόλη δεσπόζει το κάστρο της Ναυπάκτου. Από εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε τη θέα και να δούμε τα ακόμη και σήμερα διατηρημένα τριπλά τείχη της πόλης που ξεκινούν από το λιμάνι και καταλήγουν στο κάστρο. Χρόνος ελεύθερος και γεύμα εξ ιδίων σε ταβέρνα της πόλης. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει:

  • Tη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Maniatis στο κέντρο της Σπάρτη με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τα εισιτήρια καραβιών από Πούντα προς Ελαφόνησο και επιστροφή.
  • Την είσοδο στο σπήλαιο Διρού.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.