Γύθειο – Μονεμβασιά – Ελαφόνησο

Σπουδαία αρχαία μνημεία,εντυπωσιακά αξιοθέατα, περίλαμπρα μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και ιδιαίτερης ομορφιάς φύση. Η Πελοπόννησος είναι πολλά παραπάνω από μία ακτογραμμή με εντυπωσιακές παραλίες.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 285€ /άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σπάρτη

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο ώρα 7.00. Διέλευση από Ιόνια οδό Ιωαννίνων-Πατρών, όπου κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος.

Ημέρα 2η Σπάρτη – Ελαφόνησος – Μονεμβασιά

Μετά το πρωινό ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα του νομού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεση μας να απολαύσουμε το τοπίο της Μονεμβασιάς, να περπατήσουμε στα μαγευτικά σοκάκια ή να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπάρτη – Σπήλαια Διρού – Γύθειο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς το Σπήλαιο Διρού το οποίο θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Χωρίζεται σε τρία διαφορετικά σπήλαια: στο σπήλαιο Bλυχάδα  που  είναι  επισκέψιμο,   και  στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς κάποια κοντινή παραλία για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Αμέσως μετά θα κάνουμε  μια σύντομη επίσκεψη στο Γύθειο για να απολαύσουμε τη βόλτα μας ή τον απογευματινό μας καφέ στους παραλιακούς δρόμους και το λιμανάκι του Γυθείου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η  Σπάρτη – Μυστρά – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ερημωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου θα έχουμε μια σύντομη ξενάγηση στο κάστρο του Μυστρά. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Σπάρτη με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τα εισιτήρια καραβιών από Πούντα προς Ελαφόνησο και επιστροφή.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την είσοδο στο σπήλαιο Διρού